Проходите в Смолянско са заснежени, но проходими при зимни условия,

...
Проходите в Смолянско са заснежени, но проходими при зимни условия,
Коментари Харесай

Проходите в Смолянско са заснежени, теглиха закъсал ТИР край Рожен

Проходите в Смолянско са заснежени, само че проходими при зимни условия, като няма въведени никакви ограничавания, поради новият снеговалеж през последното денонощие, оповестяват от Областно пътно ръководство в Смолян.

Общо 54 машини са били ангажирани през последните часове в обработването на пътните настилки в региона, като на всички места в дребните часове на денонощието температурите са били минусови, като живакът е паднал до 5 градуса под нулата.

„ Пътните настилки са обработени, там където е било належащо и опесъчени. Няма затворени пътни сектора, както и ограничавания поради новият сняг “, разясниха от дежурната част на ОПУ-Смолян.На 12 март, към 21:00 часа е получен сигнал за закъсал ТИР по пътя Лъки-Рожен, който по принцип е затворен за товарни коли с маса над 12 тона, само че водачът на моторното транспортно средство не се е съобразил с ограничаването.

Близо два часа са били нужни, с цел да бъде изтеглен товарният автомобил в посока на Лъки, защото не било допустимо да бъде издърпан към Рожен. Сигнали за други проблеми през денонощието в Пътното ръководство в Смолян, не са получавани.

Новата снежна завивка е незначителна, като в най-високите елементи на района тя е достигнала към 3 см.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР