Проходите и Троян-Кърнаре остават затворени заради снега. Нямаме сигнали за

...
Проходите и Троян-Кърнаре остават затворени заради снега. Нямаме сигнали за
Коментари Харесай

Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

Проходите и Троян-Кърнаре остават затворени поради снега. Нямаме сигнали за бедстващи и закъсали водачи, съобщи Иван Досев от Агенция „ Пътна инфраструктура “ през днешния ден, съобщи БГНЕС.
Във връзка с тежката зимна пътна конюнктура Досев увери: „ Навсякъде са излезли сътрудниците на обработка, не са се прибирали повече от 24 часа. Всички сигнали са признати и е отреагирано на тях. За последно денонощие са работили към 700 машини. В областите, където снеговалежът е бил по-интензивен, са излезли повече от плануваните машини в проекта за зимно поддържане “. Той акцентира, че даже и след изобилния снеговалеж от Пътната организация не са позволили затваряне за по-продължително време нито на основни пътища, нито на пътища от по-нисък клас.
Проходът „ Петрохан “ обаче остава затворен, тъй като там има засилили се лавинни процеси, които непрестанно затрупват част от пътя. Троян – Кърнаре също е стеснен за придвижване.
Проходите „ Превала “ и правата сред Батак и Доспат за затворени за коли единствено за коли над 12 тона.
 От АПИ оповестиха каква е обстановката с пътищата в страната От АПИ оповестиха каква е обстановката с пътищата в страната
Всички пътища са проходими при зимни условия. Това сподели на брифинг инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфрас...
Водачите да потеглят с добре готови за зимните условия коли, да не подхващат рискови маневри и да съблюдават напътствията на контролните органи, поучават още от АПИ. Водачите на тежкотоварни коли би трябвало избират предпочитано първокласни пътища и автомагистрали.
Ограничено за момента е придвижването на третокласен път III-112 на територията на областите Видин и Монтана, тъй като водачите го употребяват като опция на основния път.
През нощта са постъпили няколко сигнала за сигнали за закъсали тежки транспортни средства на разнообразни места в страната, на които в помогнато и са издърпани от пътното платно.
След разчистване на снега, към 12 часа на обяд е възобновено и придвижването на рейс 66 в естествен парк „ Витоша “, свързваш Драгалевци и Алеко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР