Проходът на републиката остава затворен заради неразбирателство между протестиращите. Движението

...
Проходът на републиката остава затворен заради неразбирателство между протестиращите. Движението
Коментари Харесай

Протестиращите не се срещнаха с Денков, блокадите остават

Проходът на републиката остава затворен поради недоразумение сред протестиращите. Движението към момента не е освободено там, съобщи БНР.

Договорката сред полицията и протестиращите енергетици по-рано беше да бъде пуснато придвижването след 16:00 часа. Преди минути обаче полицията към момента отклоняваше коли. До 20 часа през днешния ден се чака да бъде вдигната блокадата.

При Стара Загора придвижването на автомагистрала “Тракия ” остава блокирано.

Срещата сред протестиращите енергетици и миньори, синдикатите и премиера Николай Денков не се състоя.

Министърът на енергетиката Румен Радев влезе с екипа си в постройката. Той изрази вяра за провеждането на срещата, макар че по-рано протестиращите и синдикатите обявиха, че чакат на място да дойдат представители на властта, при блокадите. Те бяха безапелационни че няма да влязат в Министерския съвет.

В публично позиция публикувана на интернет страницата на КНСБ, се уточни категорично, че КНСБ отхвърля да взе участие в договарянията за въглищните райони при министър-председателя.

“Президентът на КНСБ, водачите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не одобряват отправената покана от премиера акад. Николай Денков за договаряния този следобяд. Причината е ясно изразеният отвод от страна на протестиращите миньори и енергетици за диалози при премиера през днешния ден, 1 октомври, се споделя в позиция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР