Progress сключи сделка, която подкрепя стратегията на компанията за ръст

...
Progress сключи сделка, която подкрепя стратегията на компанията за ръст
Коментари Харесай

Progress придоби Kemp за 258 млн. долара


Progress подписа договорка, която поддържа тактиката на компанията за растеж на бизнеса
(снимка: Progress)

Софтуерният разработчик Progress подписа дефинитивно съглашение за придобиване на Kemp – компания, която оказва помощ на организациите да дават, усъвършенстват и подсигуряват приложенията и мрежите си във всяка облачна или хибридна среда, или така наречен „ application experience ”.

Сделката на стойност 258 милиона $ се чака да завърши през октомври т.г. след утвърждение от страна на регулаторите и угаждане на други условия за приключването. С това придобиване Progress уголемява портфолиото си от артикули в региона на DevOps, създаването на приложения, свързаността на данни и цифровите прекарвания, като прибавя ръководството на „ application experience ”.

„ Сега повече от всеки път организациите осъзнават потребността приложенията им да са непрестанно „ разполагаем ” на потребителите и да бъдат високо ефикасни. Продуктите на Kemp адресират тъкмо това и допълват портфолиото ни от водещи решения за разработка, стартиране и ръководство на високо въздействащи приложения ”, сподели Йогеш Гупта, основен изпълнителен шеф на Progress.
още по тематиката
По неговите думи, придобиването на Kemp е част от цялостната тактика на Progress за растеж на бизнеса. „ Сделката ни обезпечава спомагателен мащаб и източници на доходи, създавайки забележителна стойност за акционерите на компанията ”, добави Гупта.

Продуктите Kemp Loadmaster и Flowmon Network Visibility наблюдават продуктивността на приложенията, като разпределят и балансират трафика и натоварването сред другите сървъри –  както в облака, по този начин и on-premises – и обезпечават висока успеваемост и непрекъсваемост.

Това се случва посредством машинно образование, което разпознава аномалиите и предизвестява ИТ експертите за тях, преди те да са повлияли на крайните консуматори. Функционалностите на Kemp допълват продукта на Progress за ръководство на мрежи WhatsUp Gold.

„ Комбинираното продуктово портфолио на двете компании ще донесе спомагателна стойност на клиентите и сътрудниците ни, а сходните корпоративни култури и мощният фокус върху клиента сигурно ще доведат до дълготраен триумф ”, разяснява договорката Рей Даунс, основен изпълнителен шеф на Kemp.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР