Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент изключи

...
Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент изключи
Коментари Харесай

Оставки в редиците на европейските социалисти след скандала с Ева Кайли

Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент изключи от групата си упрекнатата по съмнения в корупция Ева Кайли.

Освен това групата на социалистите изиска тя да бъде отстранена от длъжността заместник-председател на Европейския парламент по време на пленарното съвещание тази седмица, като се базира на член 21 от своя процедурен устав.

Социалистите упорстват също по този начин да бъде прекратена работата по всевъзможни пленарни гласувания, свързани с страните от Персийския залив и по-конкретно във връзка с либерализирането на визовия режим за Катар и Кувейт и планувани интернационалните визити.

" Предлагаме да се сътвори Анкетна комисия на Екологичен потенциал за задгранична интервенция в институциите на Европейски Съюз, която да има за цел да въздейства върху вземането на решения. В този подтекст групата S&D ще стартира лично вътрешно следствие ", се споделя в публично известие на групата.

Те приканват още да бъдат наложени наказания на забърканите страни и лица, в случай че следствието откри, че е имало непозната интервенция и корупция.

По информация на Euronews, белгийският евродепутат Марк Тарабела, чийто дом беше обискиран като част от следствието за корупция, по което беше задържана Ева Кайли, се е самоизключил от групата на социалистите, а различен белгийски евродепутат - Мари Арена се е отдръпнала като ръководител на комисията по човешки права (DROI). 

Оставки е имало също тъка и в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР