Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто на руската

...
Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто на руската
Коментари Харесай

БНР свали интервюто на Волгин с Митрофанова

Програмният съвет на БНР забрани излъчването на изявлението на съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Това заяви във Фейсбук създателят му Петър Волгин. Към този час към момента няма публична реакция или известие по този мотив от Радиото.

Вчера, откакто стана ясно, че Митрофанова ще гостува в предаването „ Политически НЕкоректно “ по покана на Волгин, украинската задача в София излезе с публична позиция.

В нея се споделяше, че предаване по БНР сее съветска агитация и дезинформация.

" Предоставяне на медийни изяви на посланика на Русия е тип съучастничество в кремълската въоръжена експанзия и хибридната война освен против Украйна, само че и против целия либерален свят ", написа в позицията на посолството.

Оттам прибавят, че са получили покана за посещение в „ това дискредитирано от години предаване, подкрепящо разкази на съветската експанзия и хибридната война, само че я прави оценка като опит за маскиране на хибридната активност на водещия, дезинформация и замяна на полезности, употребявайки за тази цел медийна самостоятелност и независимост на слово “.

Малко по-късно сходна позиция изрази и бъдещият ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Санкционираният по „ Магнитски “ народен представител съобщи, че е неприемливо БНР да стане съизвършител в съветската хибридна война.

" Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на публичното радио като груба проява на неуважение на националния суверенитет, общоевропейски позиции и полезности, както и тъпчене на националните ползи на България ", се споделя в позицията на Пеевски.

Според него отбраната на националните ползи, общочовешките полезности и етичният кодекс на медиите, вършат неприемливо ефирът на БНР да се употребява като „ публичен предавател за пропутинската агитация и дезинформация “.

Заради това изказване през днешния ден Волгин загатна, че изявлението с Митрофанова е свалено от Делян Пеевски.

„ Делян Пеевски възрази против присъединяване на дипломат Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на изявлението с нея. Казаха ръководителите, че сред двете неща нямало връзка. Вие по какъв начин мислите? “, написа той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР