Програмите за бойно обучение, осигурени от съюзниците на Украйна, достигат

...
Програмите за бойно обучение, осигурени от съюзниците на Украйна, достигат
Коментари Харесай

Усилията за военно обучение за Украйна достигат основни етапи, дори когато вниманието се измества към Газа

Програмите за бойно образование, обезпечени от съдружниците на Украйна, доближават съществени стадии, даже когато световното внимание се измества към Израел- Hamas war

От JOHN LEICESTER Associated Press, 12 ноември 2023 година, 20:02

БАЗА НА ФРЕНСКАТА АРМИЯ, Франция -- Бойни крясъци пронизват дима и плъх-а- тат-тат от пукотевица, до момента в който украинските бойци се бият и завладяват противников окопи и землянки, които крият ужасни, кървави остатъци.

„ Граната! “ един крещи на украински. Друг крещи: „ Хайде, хайде, хайде, хайде! “

Този път не бяха изгубени животи или крака. Защото този път патроните изстреляните бяха халосни патрони и „ вражеските “ войски в действителност бяха френски бойци, чието желание не беше да убият украинците, а вместо това да оказват помощ за оформянето им в по-добри, по-смъртоносни воини.

Но скоро военните игри, които тези войски играеха в калта във Франция, ще станат прекомерно действителни, когато украинците се върнат вкъщи и бъдат изпратени на фронтовата линия против съветските сили.

Докато съветската инвазия минава във втора зима и жертвите — към този момент оценени на стотици хиляди — не престават да нарастват и от двете страни, стратегиите за бойно образование, предоставени от съдружниците на Украйна, й оказват помощ да устои и възможностите й да възможна победа. Продължавайки да приготвят украинските войски за борба, макар че войната сред Израел и Хамас отвлича световното внимание, поддръжниците на Украйна също вършат съответни обещанията си да се придържат към нея в дълготраен проект.

Франция е на път да образова 7000 украинци тази година - някои в Полша, други във френски бази - като част от задача на Европейския съюз за военна помощ за Украйна, която започва преди година тази седмица. Миналата седмица френската войска даде на Асошиейтед прес достъп до подготвителна база в селски региони на Франция, с цел да следи най-новия клас украински пехотинци, преминаващи през крачките си в края на четириседмичен курс.

Първоначалната цел на задачата на Европейски Съюз беше да образова 15 000 бойци, само че тя надалеч надмина тази цел и в този момент чака да доближи 35 000 до края на тази година. Всички като се изключи три от 27-те страни-членки на Европейски Съюз, плюс Норвегия, която не е членка, са дали курсове за образование или инструктори, споделя Комисията на Европейски Съюз.

Съединените щати са обучили към 18 000, най-вече в Германия, с още 1000 в развой на подготовка, споделя Пентагонът.

Във Англия 30 000 са се научили да служат бойци през последните 17 месеца, стратегия за образование, която съгласно държавното управление на Обединеното кралство е невиждана след Втората международна война.

Освен главно образование с оръжия, първа помощ на бойното поле и други умения, инструкторите също по този начин предават профилирано военно ноу-хау, вариращо от почистване на мини до осъществяване на офанзиви по вода на борда на дребни лодки за ремонт на съоръжение, образование на офицери и даже помощ за украински военни свещеници.

След като се завърнат в Украйна единствено след дни, мрачното бъдеще, което чака стажантите във френската база се забелязваше в решителните, неусмихнати погледи на мъжете. Неотдавна цивилни, в този момент се държаха като бойци. Те се обръщаха един към различен с прякори. Имаше значителни псувни, до момента в който мъжете си поемаха мирис, откакто щурмуваха окопи с подправени гранати и халосни патрони.

Френските инструктори оставиха скотски остатъци в комплекса от землянки и изкопи на закалете войските за кръвопролития на бойното поле. Само офицерите са имали предходен опит на първа линия, сподели основният френски офицер по образованието.

Той сподели, че Украйна търси от Франция тактичност и ноу-хау, които биха могли да оказват помощ нейните сили пробиват съветската защита. Поради терзанията на френската войска за сигурността въз основата, офицерът, подполковник Дори, може да бъде разпознат единствено по ранга и дребното си име.

„ Човек може ясно да види в Украйна, че фронтовата линия е релативно замразена, с две воюващи страни, които употребяват доста сходни доктрини “, сподели той. „ Така че през днешния ден, един от ключовете, които се търсят в опит да се прекъсне тази инерция, е да се опитаме да разработим схеми за маневриране, които могат да притеснят и даже да разклатят съперника. ”

Както и виждайки тяхното нахлуване върху прясно изкопани окопи, АП също по този начин следи украинци, които пламенно пазят макет на село против нахлуване на френски „ зложелател “ и се крият в мокрите от дъжд гори. Преводачите запълниха езиковата бездна сред бойците и техните френски домакини.

Френските обучители споделиха, че са научили от опит, че не е рационално да се държат прекомерно другарски с обучаемите — тъй като някои от тях сигурно ще бъдат убити вкъщи. Въпреки че споделят дискомфорта на свързването на дългите дни и нощи във френската дива природа, те прекъсват връзките си, когато образованието завърши, като на бойците им е подредено да не разменят телефонни номера или други контакти.

" Трябва да изгорите мостове, тъй като в противоположен случай си задавате прекалено много въпроси. Когато разберете, че този или оня човек е мъртъв, безусловно ще се запитате какво сте създали неверно: „ Работихме ли задоволително по това или тази тактичност? Трябваше ли да упорствам повече за това? ", сподели един от инструкторите, капитан Ксавие.

" Даваме всичко от себе си, " той сподели. „ Да се ​​питаш по-късно какво си направил неправилно или какво си могъл да направиш по-добре значи да се измъчваш за нищо. “

___

Авторите на Associated Press Хана Архирова в Киев, Украйна, и Лолита С. Балдор във Вашингтон способства за този отчет.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на вести новини и събития онлайн

Правила за дискретност на мрежата на ABC News Вашите права за дискретност на страната в САЩ
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР