Програми като Фулбрайт могат да променят живота и кариерата, заяви

...
Програми като Фулбрайт могат да променят живота и кариерата, заяви
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: България има изключителен потенциал


Програми като Фулбрайт могат да трансформират живота и кариерата, съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов
(снимка: УНСС)

„ Имал съм опцията да видя доста страни, да почерпя най-хубавите образци. Една от опциите това да се осъществя е програма  „ Фулбрайт ”. За мен е значимо да разпространявам тази опция, тъй като такива стратегии могат да трансформират живота и кариерата ви ”, съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов на лекция в УНСС, част от събитие на тематика „ Представяне на стипендии „ Фулбрайт ”.

Той акцентира, че първо през XXI век огромна част от триумфите минават през доста сполучливи и несполучливи кандидатствания и второ, че науката се развива въз основата на съдействие сред проучвателен екипи, с присъединяване на международни учени.

„ България има извънреден капацитет и може да бъде дейна част от това, както на европейско, по този начин и на международно равнище. И в тази линия визитата в един американски университет е опция за развиване ”, добави Пеканов, представяйки своя персонален опит с програмата и образованието си в Харвард.
още по тематиката
Министър Пеканов  е „ съвършен образец по какъв начин полученото познание незабавно се употребява в България за импакт и възстановяване на стопанската система и живота на междинния български жител ”, съобщи изпълнителният шеф на комисия „ Фулбрайт ” Анджела Родел, като означи, че доста преподаватели и студенти на УНСС са били стипендианти на програмата.

Родел обърна внимание, че програмата разрешава и на американски жители да дойдат в България да учат или преподават. И даде образец със себе си и нейното образование в Софийския университет.

„ Като управление на университета ние насърчаваме напъните на хората, които желаят да извършат този учебен, научен и теоретичен продан. УНСС е в мрежата от европейски университети, само че се стремим да станем и международен университет. Искам да пожелая на всички куража да вървят по този път. Това е скъпо освен за тях и университета, а и за стопанската система на България ”, означи проф. доктор Димитър Димитров, ректор на УНСС.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР