Програми, чрез които за домакинствата и бизнеса в Кипър ще

...
Програми, чрез които за домакинствата и бизнеса в Кипър ще
Коментари Харесай

Милиони евро за бизнеса в Кипър

Програми, посредством които за семействата и бизнеса в Кипър ще бъдат отпуснати дотации за над 48 млн. евро, ще бъдат осъществени или оповестени през първото тримесечие на новата година, заяви държавният представител Мариос Пелеканос.

Те са част от националния проект „ Кипър – на следващия ден “ и са ориентирани към постигането на предпочитаните му цели за зелен и дигитален преход.

Над 13 млн. евро ще бъдат предоставени като тласъци за използване на модел на кръгова стопанска система в дребни и междинни предприятия, а за цифровото възобновяване на компании са планувани 10 млн. евро.

Планът за субсидиране на семействата в Кипър за инсталиране или замяна на слънчеви бойлери в жилищата им е на стойност 1 млн. евро.

Сред огромните стратегии за дотации, чието осъществяване ще продължи през тази година, е отпущането на безплатна помощ от 70 млн. евро за инсталирането на домашни фотоволтаични системи и топлоизолация на покрива. Планът за енергийна успеваемост на компании и други организации е с бюджет от 40 млн. евро.

Заради нарасналите разноски от енергийната рецесия и спирането на веригите за доставки, се планува да бъде повишен размерът на дотацията в плановете – от 60% тя ще нарастне до 70%, споделиха от финансовото министерство.

Президентът Никос Анастасиадис дефинира проекта „ Кипър – на следващия ден “, който е на стойност над 4 милиарда евро, като „ наследството “, което оставя неговото държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР