Програмен език със синтаксиса на Excel въвежда Microsoft за своята

...
Програмен език със синтаксиса на Excel въвежда Microsoft за своята
Коментари Харесай

Power Fx – език с отворен код, базиран на Excel


Програмен език със синтаксиса на Excel вкарва Microsoft за своята Power Platform
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft показа забавен нов артикул – Power Fx, който съставлява език с отворен код, елементарен за писане и построен въз основата на известното приложение за електронни таблици Microsoft Excel.

Power Fx е новият език за изложение на логичност в. Това е не толкоз чисто нов език за програмиране, колкото ново име за езика на формулния език на приложенията на Microsoft, отбелязва.

Power Fx е описван от Microsoft като повсеместен, мощен, декларативен и функционален език за програмиране. Той споделя същия синтаксис и функционалности като Excel.

Microsoft изяснява, че Power Fx се държи по същия метод както известното му приложение за електронни таблици обработва формули. Тази идея е в основата на Power Fx: да се направи по този начин, че приложенията за програмиране да работят толкоз елементарно, колкото е основаването на електронна таблица в Excel.

Microsoft Power Fx е формулен език с отворен код за приложения с малко код
(екранна фотография: Microsoft)

Вместо да се бори с голям брой части код, Power Fx употребява формули, които са декларативни и неотложно преизчисляват всичко при всяка актуализация на кода. Това значи, че всички неточности се откриват и акцентират неотложно и не пречат на останалата част от кода.

Обявявайки новия език по време на конференцията Microsoft Ignite, Райън Кънингам, шеф на Microsoft за ръководство на артикули за Power Apps,: „ Използвайки формули, които към този момент са познати на стотици милиони консуматори, Power Fx разрешава на необятен кръг от хора да осъществят умения, които към този момент имат имат – нещо, известно като ”.
още по тематиката
И добавя: „ Power Fx се трансформира в обща основа за бизнес-потребители и професионални разработчици, които желаят да изразят избрана логичност и да вземат решение дадени задания ”.

Новият език ще стои до съществуващите езици за програмиране на Power BI – M и DAX. Според основния програмен управител Грег Линдхорст, и трите езика служат за разнообразни цели и затова могат да „ съжителстват спокойно ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР