Програмата Зеленият балдахин на кралицата предвижда засаждането на 3 милиона ...

Програмата Зеленият балдахин на кралицата предвижда засаждането на 3 милиона

Засаждат 80 000 дървета в памет на кралица Елизабет Втора

Програмата " Зеленият балдахин на кралицата " планува засаждането на 3 милиона дървета в цяла Англия

До март 2023 година в Обединеното кралство ще бъдат засадени към 80 000 дървета в памет на умрялата през септември кралица Елизабет Втора, заяви " Дейли мейл ", цитира Българска телеграфна агенция.

Британското министерство на околната среда, прехраната и развиването на селските региони разгласи, че за задачата ще бъдат отпуснати 499 000 лири (над 600 000 долара).

" Зелените площи играят жизненоважна роля в битката с климатичните промени и опазването на биоразнообразието. Инициативата ще бъде трайна респект към изключителната работа на Нейно Величество в изгода на страната и нацията ", споделиха от Комисията по горите,.

По-рано в Обединеното кралство беше оповестена програмата " Зеленият балдахин на кралицата " (QGC, Queen's Green Dome), в границите на която ще бъдат засадени 3 милиона дървета в цялата страна. Кампанията е част от план, стартиран от монарха през 2015 година, за запазване на реликтовите гори и развиване на стабилно горско стопанство в Британската общественост. Между октомври 2021 година и март тази година са засадени над един милион дървета.

Източник: dunavmost.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg