Програмата Забавно лято, грижовна есен“ обхваща над 26 населени места

...
Програмата Забавно лято, грижовна есен“ обхваща над 26 населени места
Коментари Харесай

„Забавно лято, грижовна есен” с нови завладяващи истории през 2022 годинa

„ Програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ обгръща над 26 обитаеми места в тютюнопроизводителните райони на страната, в които е доста мъчно общността да получи това, което в огромния град наподобява като даденост.

Отзвукът, който получаваме, ни демонстрира, че сме на прав път и програмата реализира своите цели. Всяка година, като част от програмата, близо 2 600 деца се включват в образователно-приключенските академии, преглеждаме към 2 500 възрастни хора, вземат участие към 100 бизнесмени с техните бизнес хрумвания, от които 15 стигат до край.

Децата от просветително приключенските академии споделят, че с помощта на чудесните инструктори, с които работят желаят да учат повече, учителите, част от академиите за учители, трансформират радикално метода, по който приготвят и сервират уроците си, а хората, които посещават профилираните медицински прегледи посрещат лекарите с признателност и благодарност.



Програмата нямаше да бъде пълноценна и без дейните, предприемчиви хора, които се включват в частта на програмата, наречена „ Академия за локални бизнесмени “. Те работят в посока възстановяване на средата в тяхното обитаемо място, допринасяйки за своя град. “, показа Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация BCause на закриващото събитие на програмата, което се състоя на 17-и март в Networking Premium Coworking Space.

Финалът на „ Забавно лято, грижовна есен “ събра представители на медиите, участници от всички съставни елементи на програмата, уредници и сътрудници. Водещ на събитието бе артистът и ефирен водещ Стефан А. Щерев.
„ Ние поставяме старания хората, които живеят в тези мъчно налични региони на страната, да открият нови благоприятни условия и да подобрят качеството на живота си. Мисля, че фондация BCause и всички сътрудници в програмата реализираха чудесни резултати за тези осем години, а това, което ние можем да обещаем е да продължим да поддържаме програмата и през идната година. ”, съобщи Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

По време на събитието бяха показани систематизираните резултати от профилираните медицински прегледи, осъществени от болници-членове на „ Българска болнична асоциация “, от доктор Росен Разбойников, МБАЛ " Света София " и адв. Свилена Димитрова – ръководител на „ Българска болнична асоциация “, която за втора година е сътрудник на програмата.



„ Качеството и достъпността до здравни грижи би трябвало да бъде народен приоритет. ”, съобщи адв. Димитрова. По думите на адв. Димитрова от прегледите на възрастни хора в дребни обитаеми места ясно са доказани дефицитите в опазването на здравето у нас и се постанова изводът за незабавна потребност от повишение на здравната просвета в обществото и обезпечаване на добра финансова обезпеченост на опазването на здравето.

„ Апелирам всички да отделят по един час веднъж в годината, с цел да посетят доктор профилактично. “, приканва доктор Росен Разбойников. Той показа, че екипът на МБАЛ „ Света София “ е бил доста добре признат в гоцеделчевския край и даже отвън програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ неотдавна е направена доброволна организация за прегледи на нови 300 души от селата в района.



На самобитната сцена при Стефан А. Щерев се качиха и спечелилите в „ Академия за локални бизнесмени 6.0 ", дружно с програмния шеф на Център „ Ринкър “ към Фондация BCause – Явор Гочев. Владислав Костов и Даниела Костова - брат и сестра, които съчетават високотехнологично 3Д принтиране и правилото на кръговата стопанска система в родния си град са огромните спечелили от последното издание на академията. Създателките на плетени обиколници за новородени Гергана Савова и Любомира Бамбова показаха извънредно новия си бизнес-проект - кревати за домашни любимци, въодушевен от образованията провеждани в границите на срещите с менторите по време на Академия за локални бизнесмени.

Творците на „ Усмихнатите творения “- Симона Боева и Румен Боев и производителките на ароматни свещи за домакински уют Ивелина Христозова и Силвия Савова споделиха усещанията си от срещите с ментори и обучители и показаха своите творения. Основателката на фитнес зала в Кърджали Ренета Хаджийска и авторката на плана за плетива „ Прабаба “ Александрина Пандурска не съумяха да участват на събитието, само че изпратиха своите сърдечни поздрави към всички. Общото обръщение, което се открои по думите на финалистите бе, че с цел да изпълним концепциите и фантазиите си би трябвало да самоуверено да създадем първата крачка. За първи път в самобитно предприемаческо ревю спечелилите в настоящото издание на „ Академия за локални бизнесмени “ демонстрираха изделията и демонстрираха бизнес-моделите си.

В събитието се включиха и Цветелина Раденкова, докторант в компетентност “Неформално обучение ” към Софийски университет и Андриан Трендафилов, преподавател по математика в 97-мо СУ " Братя Миладинови " – инструктори в образователно-приключенските академии за деца и част от Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, сътрудник в програмата „ Забавно лято, грижовна есен “. Те демонстрираха част от занимателните завършения, с които стартират заниманията за възпитаници сред 7 и 14 години, като въвлякоха гостите в приключенска игра. Събитието приключи с прочувствена среща с двете учителки госпожа Надежда Инджова от с. Странджево и госпожа Цветелина Раденкова от с. Абланица. Те сполучливо ползват основаната от госпожа Инджова стратегия „ Чета с обич “, която оказва помощ на деца, чиито майчин език не е български да усвоят езика по-бързо и да напредват в образователния развой. Вече две години класът й учи сугестопедично. Децата приказват, четат и пишат на български, вървят на учебно заведение с готовност и ученето за тях е наслаждение.



Програмата „ Забавно лято, грижовна есен ” се реализира от 2015 година насам от фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България, като част от самодейностите на компанията за корпоративна обществена отговорност и в осъществяването на тактиката й за стабилно развиване. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР