Програмата за управление и разпореждане с общински имоти не е

...
Програмата за управление и разпореждане с общински имоти не е
Коментари Харесай

Пламен Райчев: Ако няма приходи, не можем и пирон да забием ...

Програмата за ръководство и предписание с общински парцели не е меродавна. Списъкът с парцелите не е финален, това е макрорамка, която търпи изменение и допълнение, акцентира зам.-кметът Пламен Райчев. Програмата се сформира съгласно условията на Закона за собствеността, като всички следващи дейности, в това число оценка на парцелите, предлагани за продажба, още веднъж се разискват в Общинския съвет.

Целта е да осигурим доходи, огромна част от които е предопределена за разноските по отчуждаването на парцели, включени в уличната регулация при осъществяването на инфраструктурните планове. Програмата би трябвало да има богата палитра, тъй като надалеч не за всеки парцел има претендент. През двете години от мандата Общинският съвет дръпна ръчната на N-ия брой оферти на администрацията, вследствие на което те не бяха утвърдени и ние не можахме да осъществим плануваните доходи по стратегиите, показва зам.-кметът.

Ако съберем 10 млн. лв. тази година, по-бързо ще задействаме процедурите по отчуждаването. На бул. „ Васил Априлов “ 10 парцела са отчуждени, още толкоз не са завършени, а част от тях са на стадий обжалване. На бул. „ Александър Стамболийски “ нищо не е стартирано в това отношение. Искаме да стартираме този развой от Кукленско шосе. Няма ли доходи, няма по какъв начин да разтеглим пътните артерии на Пловдив. Без пари и един гвоздей в града не можем да забием, разяснява Пламен Райчев.
Свързани вести Общината - единственият икономически индивид, който губи от парцелите си
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР