Програмата за развитие на туризма през 2018 година бе одобрена

...
Програмата за развитие на туризма през 2018 година бе одобрена
Коментари Харесай

Банско събра 900 000 лева от туристически данък

Програмата за развиване на туризма през 2018 година бе утвърдена на сесия на общинския съвет в Банско. Приет бе и доклада за осъществяването и за предходната година. Данните за миналата година сочат събран туристически налог за 2017 година в размер на 900 000 лв. или растеж от 24 % спрямо 2016 година

Като предпочитани действия в Програмата са заложени узаконяване на ТИЦ според Закона за туризма; основаването на нови атракции – планиране на спортно оборудване вид „ Виа ферата ” на северния скат на връх Вихрен и в м. „ Св. Никола ”; нахлуване на нови туристически пазари като Украйна, Холандия, Словакия, Швейцария и ОАЕ посредством присъединяване на проведените на тяхна територия туристически изложби.

Съветниците гласоподаваха да се плануват средства за разработване на планиране във фаза „ абстрактен план ” на „ Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско в югоизточната й част ”.

Посочената зона не бе обхваната от осъществения план за замяна на ВиК мрежата с създаване на ПСОВ в гр. Банско, който завърши неотдавна. Изработката на повсеместен план, обхващащ уличната мрежа в тази градска зона, ще разреши планова замяна на подземните ВиК уреди при осъществяване на цялостни обновявания на настилките на улиците.

20 000 лв. бяха отпуснати на манастира „ Св. Вкмч Георги Зограф ”, Света гора – Атон, за ремотно-възстановителни работи на Банското крило в обителта. А 12 000 лв. бяха утвърдени за в допълнение финансиране на обществените услуги в домашна среда – „ Личен помощник ”, „ Социален помощник ” и „ Домашен асистент ”. Дофинансирането се постанова заради повишения интерес и нуждата от даване на услугата на нуждаещи се поданици на община Банско.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР