Програмата за празника на Димитровград 2 септември започва от днес

...
Програмата за празника на Димитровград 2 септември започва от днес
Коментари Харесай

Започват празниците на Димитровград

Програмата за празника на Димитровград 2 септември стартира от през днешния ден и ще продължи до 3 септември в това число.
Със особено лого от дизайнера-график Тома Гълов градът посрещне своята 75-годишнина. Програмата е наситена с разнородни събития, а точно на 2 септември посетител на сцената ще е Любо Киров.

Празничната стратегия през днешния ден започва с ревю на ретро соц коли от 9ч. до Голямата скамейка. " Соц автосалонът " включва возила, част от автопарка в страната през втората половина на XX век, като „ Москвич “, „ Жигула “, „ Варбург “, „ Фиат “, „ Волга “ и други присъщи за това време.

Традиционният към този момент „ Пиано бар навън “ ще е от 20.30 ч. довечера на пл. „ Поезия “ с Пейо Филипов и групата HIT MACHINE, както и финалистите от " Гласът на България " Георги Костадинов, Виктория Главчева и Елена Кокорска.

Ново в програмата е „ Летен кино бар “, който ще е също на пл. „ Поезия “, само че в неделната вечер. Час по-рано е концертът " Музиката в киното " на Забавно-духовия оркестър.

Акцент в празничната стратегия на Димитровград е и театралната режисура „ Самодива “, планувана от 20.30 ч. в понеделник в магичната атмосфера на Извора на нимфите и Афродита край с. Каснаково. Организиран е превоз с рейсове от града със записване за пътуването в Историческия музей.

Единственият в Хасковска област Планетариум НАОП „ Джордано Бруно “ също е включен в афиша. Вълнуващи галактически прекарвания из Вселената предлага той в следобедните часове през днешния ден и на следващия ден с прожекции на 4 разнообразни кино лентата: „ От Земята до Вселената “, „ Слънцето “, „ Далечни светове “ и „ Космическо търсене “.

Специално място в празничната стратегия е отделено и на децата. В неделния преди обед на 28 август Централната градска алея ще се трансформира в място за игри, занимания, работилници и песни за тях. През седмицата в библиотеката „ Пеньо Пенев “ са възнамерявали „ Среща с подпис “ с създателите и показване на интерактивната книга „ Тиктокология: Тикток енциклопедия ”. Дългоочакваните велосипеди-награди в играта „ Опознай Димитровград, с цел да го обикнеш ", проведена от Детски и юношески център, ще бъдат изтеглени на 1 септември от 19ч. на пл.„ Поезия ”.

Няколко изложения включва празничната стратегия. Експозиция на творби за Димитровград ще покаже Градска библиотека „ Пеньо Пенев “ в изложбата „ Димитровград в художествената литература “, която ще бъде открита на 29 август. Същият ден ще бъде открита и тематичната непрекъсната галерия „ Градът “ на бул.„ България “. Акцент е и изложбата „ Владимир Димитров – Майстора ” в Художествена изложба „ Петко Чурчулиев ”, а Историческия музей ще покаже прелюбопитни обстоятелства и предмети, свързани с производството на българското розово масло в експозицията „ Духът на маслодайната роза ”. В градска библиотека ще има и две съпътстващи изложения - „ Панчо Русев – 100 години от рождението му ”- документална витрина за именития димитровградчанин и огромен донор на библиотеката, както и изложбата „ Бригадирски стършел ” с карикатури, епиграми, хуморески от първия издаван в града вестник " Млада армия ".

На 2 септември по традиция ще бъде показан неповторимият календар на Община Димитровград 2022/2023, както и ще се организира Тържествената сесия на Общинския съвет за връчване на оценката „ Почетен жител “. По решение на локалния парламент с него тази година посмъртно ще бъде почетен художникът Петко Чурчулиев, чието име носи градската изложба.

Тази година програмата продължава и след кулминационната точка на 2 септември. Съботният ден 3 септември е за феновете на рискови прекарвания, моторите и рока. На басейн „ Химик “ ще е обичайното Pool moto party със занимателни водни игри. Почетна обиколка на мото клуб „ Викинги ” ще сложи началото на зрелищното шоу с каскади Extreme Stunt show, в което ще вземат участие едни от най-хубавите каскадьори в стънта. Вечерта в Rock the Town „ ВОПЪЛ ”, „ Ghost Warfare ” и „ White Walkers ” са групите, които ще радват почитателите на състезателен комплекс „ Раковски ”.

ПРОГРАМА 75 ГОДИНИ ДИМИТРОВГРАД
28.08 – 03.09.2022г.

14.00ч. Pool moto party – басейн „ Химик ”
19.00ч. Почетна обиколка на Димитровград – 20 години мото клуб „ Викинги ”
19.30ч. Extreme Stunt show – зрелищно мото шоу и каскади –бул. „ Д.Благоев ” /отсечката от ул. „ Р.Ролан ” до кръгово пред
Спортна зала/
21.00ч. Rock the Town - с присъединяване на групите „ ВОПЪЛ ”, „ Ghost Warfare ” и „ White Walkers ” – състезателен комплекс „ Раковски ”

Съпътстващи събития:

*Турнир по футбол на дребни порти – 23.08 – 27.08.2022г. – от 18.00 часа – стадион „ Раковски ”
*Изложба „ Панчо Русев – 100 години от рождението му ”- документална витрина – Градска библиотека „ Пеньо Пенев ”
*Изложба „ Бригадирски стършел ” – карикатури, епиграми, хуморески вестник „ Млада армия “
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР