Програмата за почитане паметта на Васил Левски в Сливен е

...
Програмата за почитане паметта на Васил Левски в Сливен е
Коментари Харесай

Двудневна програма в Сливен в памет на Васил Левски

Програмата за удостояване паметта на Васил Левски в Сливен е в два дни. Началото ще бъде сложено на 18 февруари, неделя, с „ Урок по родолюбие “ - Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното учебно заведение и участници в комитетите, основани от Васил Левски. Родолюбивата самодейност ще стартира от 9.30 ч. пред постройката на Профилирана-природоматематическа гимназия „ Добри Чинтулов “, която е обичаен участник в програмата за отбелязване на годишнините от гибелта на Апостола. След урока учениците ще посетят паметните плочи на сподвижниците на Левски /ул. „ Георги Икономов ”/ Георги Икономов, Сава Райнов, Нено Господинов – Брадата и паметника на Таньо челник, където ще поднесат цветя.

В 10 ч. учениците от Профилирана икономическа гимназия „ Проф. доктор Димитър Табаков “ ще положат цветя на морената с плочата на Васил Левски до храм „ Св. Цар Борис I Покръстител “.

Програмата денем ще продължи с панихида в памет на йеродякон Левски, която ще бъде отслужена в катедрален храм „ Св. Димитър “ от 17 ч.

В 17.30 ч., от църквата по бул. „ Цар Освободител “ и ул. „ Донка и Константин Константинови “, до пл. „ Васил Левски “, ще премине факелно шествие с присъединяване на сливенския Военен духов оркестър, Регионален клуб „ Хаджи Димитър “ при Национално сдружение „ Традиция “ и учебните заведения от Сливен. То ще приключи на пл. „ Васил Левски “, където на паметника му ще бъде поднесен гирлянд.

Общоградската гала във връзка 151 години от гибелта на Левски ще се организира на 19 февруари, понеделник, от 11 ч. Пред паметника на Дякона поданици и посетители на Сливен ще имат опция да поднесат венци и цветя в символ на респект.

Проявите се провеждат от Община Сливен, в партньорство със Сливенска митрополия, Център за подготовка на експерти и учебните заведения от Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР