Програмата за озеленяване включва кварталите Чародейка, Дружба и ЗдравецБлизо 300

...
Програмата за озеленяване включва кварталите Чародейка, Дружба и ЗдравецБлизо 300
Коментари Харесай

300 нови дървета и храсти ще засадят в Русе

Програмата за озеленяване включва кварталите " Чародейка ", " Дружба " и " Здравец "

Близо 300 нови дървета и шубраци обгръща програмата за залесяване на Община Русе за сезон есен-зима 2022/2023 година, оповестиха от там.

Тази година фокусът е върху озеленяването на кварталите в града. Предвидено е в кв. " Чародейка " да бъдат засадени явор и платан край блокове 304 и 305, както и до детските площадки при бл. 119 и 213.

74 броя туи към този момент са засадени до детската площадка при бл. 3 в " Дружба ", нови дървесни типове ще има и при бл. 13 и 11. В кв. " Здравец " програмата включва вечнозелени шубраци, които да подобрят средата до фитнес площадката при бл. 70.

Дейностите стартират с унищожаване на сухите дървета и остарели пънове, като залесяване с млади дръвчета ще има и по главните булеварди и в двата парка. В Розариума да вземем за пример ще бъдат отглеждани акация и каталпа.

Със своите над 60 000 картотекирани дървета Русе е един от най-зелените градове в България. Над 80% от тях са били засадени в интервала 1955 – 1980 година и сложени в градски условия стареят и се разболяват доста по-бързо. Замяната с нови типове, съгласно естествените условия и отстоянието от обектите на градската инфраструктура, се прави от ДЗЗД „ Паркстрой “ по стратегия, изготвяна годишно от отдел „ Екология “ и Оперативна програма „ Паркстрой “.

Община Русе припомня на жителите, че интервалът от ноември до февруари е най-благоприятният за засаждане на нови дървета - след опадането на листата и когато вегетационният интервал е завършил. От общинската администрация приканват всеки, засадил дръвче, да не не помни за грижата и поливането му в първите две най-важни и сериозни години от развиването му.

може да откриете условията при засаждане на дървета в градска среда, според Приложение 1 към член 13 от Наредба № 1 за запазване на озеленените площи и декоративната растителност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР