Програмата за настаняване на бягащите от войната в Украйна, с

...
Програмата за настаняване на бягащите от войната в Украйна, с
Коментари Харесай

Без проблеми преминава преместването на украинци в област Русе

Програмата за настаняване на бягащите от войната в Украйна, с която бяха подкрепени хотелиерите с по 40 лева дневно без Данък добавена стойност за мигрант, завършва през днешния ден.

В нея се включиха десетина хотели и къщи за посетители в Русенско. На територията на региона все още няма регистрирани проблеми, свързани с преместването на бягащите от спора. От началото на седмицата до момента петнайсетина индивида са показали предпочитание да останат в Русенско в хотели по новата скица за 15 лева дневно, която ще бъде в действие от на следващия ден. Осигурена е задоволителна леглова база, като част от нея е в частни хотели, а друга в държавни бази. При нужда ще се търсят и спомагателни разновидности. Създадена е организация и няма напрежение измежду мигрантите. Тези от тях, които нямат къде да отидат, ще бъдат признати краткотрайно в центрове за имигранти в Елхово и Сарафово. За в този момент обаче за такива случаи на територията на региона не е известно. Същевременно се организират и диалози с управленията на общинските администрации за определяне на възможни налични свободни бази в региона, където също биха могли да бъдат настанявани бежанци.

През последните седмици се следи и трайна наклонност за спад на влизащите в страната от Украйна. За миналото денонощие в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ са влезнали 630 украинци, като краткотрайна протекция са потърсили 61 души. На този декор обаче излизащите от страната в посока Украйна са доста повече. През вчерашния ден при гранично контролно-пропускателния пункт при Русе България са напуснали над 1600 украинци. Очакванията са тaзи наклонност да се резервира и даже да се ускори.

По-подробна информация сочи, че от 24 февруари досега в ОДМВР-Русе адресно са регистрирани 762 украински жители, като понастоящем не повече от 2/3 от тях са на територията на региона. Повечето от мигрантите са се настанили в частни квартири за лична сметка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР