Програмата за дигитализация на учебния процес в общинските училища в

...
Програмата за дигитализация на учебния процес в общинските училища в
Коментари Харесай

Google похвали Пловдив за дигитализацията на училищата

Програмата за цифровизация на образователния развой в общинските учебни заведения в Пловдив е посочена като образец за сполучлива процедура в новото изказване на международния колос Гугъл, фокусирано върху следствията от пандемията върху просветителните процеси по света и възходящата потребност от тяхната цифровизация.

Компанията разгласи старт на нов фонд за поддръжка на дигитализирането на учебните заведения в Европа. Бюджетът е 15 млн. евро и цели да подкрепи просветителни институции и учебни заведения при потреблението на нови технологии в класните стаи, като подтиква присъединяване на дребни и междинни предприятия.

“Начинът, по който преподаваме и се учим, се промени. Всички видяхме по какъв начин светът радикално се промени по време на пандемията – домовете се трансфораха в класни стаи, а технологията се трансформира във връзката сред учители и възпитаници. С връщането на образователния развой в учебните заведения е значимо да се запазят и доразвият уменията, които възпитаници и учители към този момент получиха ", се споделя в изказването.

Това е основната цел на новия фонд на Гугъл. Той е отворен за локални дребни и междинни предприятия, които поддържат национални просветителни планове в областта на дигитализацията, финансирани от програмата за Възстановяване и резистентност. Те могат да аплайват за финансиране, с което да се покрият потребностите от техника и програмен продукт, и да допринесат за развиването на цифровите компетентности и конкурентоспособност на възпитаници и учители.

“Вече видяхме въздействащи способи, по които това може да работи в целия район на Европейски Съюз. Община Пловдив в България е образец за вида стратегия за промяна посредством цифрово обучение, която Гугъл Digital Education Fund има намерение да подкрепи”, се загатва още в текста.

Ролята на Пловдив, като пионер в консолидираното на облачни платформи в България, също е откроена. “Програмата на Пловдив School in the Cloud (Училище в облака) се трансформира в пример за цяла България и докара до необятно разпространяване на платформата Гугъл for Education, с подготвени над 10 000 учители (над 1000 от тях сертифицирани от Google) и използването на хиляди Chromebook устройства в страната.”

Припомняме, че през 2019 ЕГ “Иван Вазов” бе оповестено за първото Гугъл референтно учебно заведение в цяла Източна Европа. В града към този момент има 4 сертифицирани учебни заведения като в страната те са 8. Още през 2019 година всички учебни заведения в Пловдив разполагаха с задействани облачни платформи за обучение. В началото на пандемията от Ковид-19 учебните заведения в Пловдив се възползваха от технологиите, с които разполагаха и доста бързо съумяха да провеждат образователния развой. Още през първите две седмици на отдалеченото образование над 90% от децата сред 4.-12. клас започнаха всекидневно да употребяват персоналните си профили към учебните заведения, с цел да учат.

През миналата седмица Посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа посети ЕГ " Иван Вазов ", с цел да се запознае персонално с напредъка на гимназията. Нейно Превъзходителство остана впечатлена, че 1/3 от децата в гимназията учат по модела 1:1 – всеки възпитаник и преподавател работи с личен компютър и целият развой на работа е изнесен в облака - учебници, домашни, класни работи, проби и т.н, елиминирайки потребността от хартия. Към момента учебните заведения, които работят интензивно по модела 1:1 на територията на града, са 13 с общо 55 паралелки.
Свързани вести На разходка до Луната, само че стъпили крепко на Земята Технологиите са надеждни, само че има риск от неумела приложимост Братовчед на преносимия компютър сменя учебниците в Руската СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР