Програмата стартира с кариерен тренинг, чиято цел бе повишаване мотивацията

...
Програмата стартира с кариерен тренинг, чиято цел бе повишаване мотивацията
Коментари Харесай

Община Русе проведе лятна младежка програма за избор на професия

Програмата започва с кариерен тренинг, чиято цел бе повишение мотивацията и интереса на децата

Комисията за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните към Община Русе организира Лятна стратегия за деца и юноши. От 26 юли до 12 август под наслов „ Забавно е да знаеш!” се включиха 30 деца на възраст от 10 до 17 години.

Акцентът беше подложен към запознаване на подрастващите с другите специалности и придобиване на умения за обмисляне на цели, които да им оказват помощ при избора на бъдеща специалност. Организирани бяха разнообразни професиографски екскурзии за оценка на просветителното и кариерно развиване.

Програмата започва с кариерен тренинг, чиято цел бе повишение мотивацията и интереса на децата към ученето, както и понижаване на риска от отпадането им от просветителната система. Децата посетиха и Регионалната библиотека "Любен Каравелов ", където се срещнаха с новаторски технологии и получиха читателски карти.

В рамките на програмата се организира и сказка на тематика „ Бъди виновен! “ с гост-лектор инспекторът от Детска педагогическа стая към Първо районно управление (на МВР) на ОД на Министерство на вътрешните работи Десислава Иванова. Под формата на ролеви игри и полемики участниците бяха осведомени с опасности при неспазване разпоредбите за придвижване, прилагане на интернет пространството и предварителна защита на асоциалното държание. Децата имаха опция да научат повече и за специалностите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

На познавателен круиз с корабче „ Русчук “ те се срещнаха с речното корабоплаване по река Дунав. В Районната работа за пожарна и спешна сигурност и Музея на пожарникаря им бе показана и специалността на огнеборците. В Регионалния център на Българска национална телевизия бе дискутирано въздействието на медията върху разнообразни сфери от живота на индивида и неговата ценностна система. Дунавската задруга на националните занаяти в Русе също отвори своите порти за децата, които се допряха до света на майсторите.

В програмата бяха включени показване на другите типове спорт и благоприятни условия за подсилване на физическата просвета на децата и юношите, плажни действия на басейн „ Локомотив “, еко поход в региона на околност „ Образцов чифлик “ и хижа „ Минзухар “, посещаване на кинопрожекция и Музея на градски обичай (Къщата на Калиопа), където научиха за навлизането на европейската просвета у нас.

В състезателен комплекс „ Ялта “ децата посетиха заниманията на Семеен кодекс „ Бадминтон “- Русе и „ Тежкоатлетически състезателен клуб “ – Русе. Най-запомняща беше срещата им с първенеца по повдигане на тежести Ангел Русев, с който разискаха спортни тематики и пътят, по който се става първенец.

Лятната стратегия приключи с двудневна просветителна екскурзия, чиято цел бе запознаване с историческото завещание и културните артефакти на страната. Участниците в програмата пътуваха до гр. Плиска, където посетиха „ Двора на кирилицата “ и Националния историко-археологически резерват Плиска, с. Мадара и Мадарския конник и пренощуваха в местността Кирека, над гр. Каспичан. На идващия ден посетиха Историческия парк край с. Неофит Рилски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР