Програмата предвижда г-н Рашков да бъде председател на КПКОНПИ. Още

...
Програмата предвижда г-н Рашков да бъде председател на КПКОНПИ. Още
Коментари Харесай

Василев, Петков и Нинова с горещи новини за управленската програма и бъдещия кабинет

Програмата планува господин Рашков да бъде ръководител на КПКОНПИ. Още не сме коментирали личен състав. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев пред публицисти.

Тази вечер "Продължаваме Промяната ", "БСП за България ", Демократична България " и отделилите се от "Има подобен народ " депутати се събраха в Министерството на финансите, с цел да довършатпрограмата на кабинета, който вероятно Политическа партия ще излъчи.

"Когато идеята "България " е водещата, показахме диалогичност. Коалиционните ни сътрудници са от всеки набор. ЮВ идващите 6 месеца имаме толкоз доста милиарди, които би трябвало да влязат в стопанската система. Имаме 40 закона и желая да благодаря за конструктивността. Не сме дискутирали лични назначения изобщо ", съобщи още министър председателят в оставка Кирил Петков, написа БЛИЦ.бг.

"Говорихме за целите.Всеки един от нас постави България пред всичко друго. Това, което говорихме, е за главните цели. Ако всеки в Народно събрание има това отговорно държание, ще имаме държавно управление ", добави той.

Вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова съобщи, че в идващите 6 месеца е значимо държавното управление да подсигурява сигурността на фамилиите и българските жители.

"Удовлетворени сме, тъй като имаме пакет за инфлация, цени, беднотия и неравноправие. Ще продължи поддръжката към бизнеса до края на годината. Въвеждаме 100 хиляди лв. таван за регистрация по Данък добавена стойност, в това число амбициозна стратегия за поощряване прилагане на български артикули ", сподели тя.

"Със обществения пакет получихме положителни резултати - безвъзмездни учебници и медикаменти за децата. Адресираме всичко към казуса с демографската рецесия. По отношение на социално-икономическия пакет сме задоволени. Имаме вяра, че ще получим поддръжка за непоклатимост и сигурност. Важното е, че сме окуражени да предложим сериозна стратегия, с която да помогнем на народа в идващите месеци ", изясни Нинова.

"Програмата е амбициозна, само че реалистична и дава отговор на желанията на българските жители. Хората ще усетят всичко по джоба си. Важно е, че в региона на енергетиката има ограничения, които ще бъдат подкрепени и зимата ще е обезпечена ", добави я Атанас Атанасов.

Василев изясни, че диалози за състав на кабинета ще има, когато има обезпечено болшинство за тази стратегия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР