Програмата на САЩ за безвизов режим позволява на гражданите на

...
Програмата на САЩ за безвизов режим позволява на гражданите на
Коментари Харесай

САЩ ограничиха издаването на визи за унгарци

Програмата на Съединени американски щати за безвизов режим разрешава на жителите на 40 страни, в това число Унгария, да пътуват до Съединени американски щати за бизнес или туризъм колкото пъти пожелаят и да останат там до три месеца, напомня Euronews. Според новите правила, американската страна към този момент позволява на унгарците еднократно влизане на своя територия и едногодишен интервал на годност на разрешението за пътешестване, вместо досегашните две години.

Ограниченията имат съответна причина – политиката на Виктор Орбан за всеобща натурализация на етнически унгарци. От 2011 година насам близо един милион души получихя унгарско поданство на това съображение, предизвиквайки геополитическо напрежение сред Унгария и най-много Сърбия, Румъния и Украйна - три страни, в които живеят към два милиона етнически унгарци.

В изказване, посолството на Съединени американски щати в Будапеща показва, че самоличността на „ новите унгарци ” не е била „ съответно тествана ”, а поданството им е било предоставено по „ бърза процедура ”. По този метод от схемата за натурализация са се възползвали...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР