Програмата на германските власти за доброволно завръщане на мигранти в

...
Програмата на германските власти за доброволно завръщане на мигранти в
Коментари Харесай

Германски министър иска да се ускори програмата за доброволно завръщане на имигранти

Програмата на немските управляващи за непринудено завръщане на мигранти в родните им страни би трябвало да проработи с по-засилени темпове. Такова мнение изрази новият немски министър на икономическото съдействие и развиване Герд Мюлер, представен от ДПА.

" За в бъдеще за програмата за непринудено завръщане би трябвало да бъдат отделени 500 милиона евро ", сподели в изявление за организацията Мюлер, който е представител на баварските консерватори от Християнсоциалния съюз. " От позиция на разноските това е доста по-ефективно, в сравнение с да се грижим за тези хора тук в Германия ", аргументира се той.

Програмата, известна под името " Перспективи вкъщи " и почнала през март 2017 година, до момента разполагаше единствено със 150 млн. евро. Нейната цел е да помогне на мигрантите да си стъпят на краката, щом се върнат в родината си, като те получават препоръки за започване на бизнес, минават професионално образование или им се намира някаква претовареност.

Включените в програмата страни са Албания, Косово, Сърбия, Тунис, Мароко, Гана, Сенегал, Нигерия, Ирак, Афганистан и Египет.

Мюлер окачестви като триумф активността на друга стратегия, " Пари против работа ", чиято цел е да предлага благоприятни условия на сирийски бежанци, които по-късно се завръщат вкъщи. " За последните две години успяхме да намерим работа на 140 000 души ", сподели немският министър на икономическото съдействие и развиване. " Това са да вземем за пример сирийски учители, които образоват деца на бежанци или хора, които оказват помощ при поправки на домове, учебни здания и болнични отделения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР