Програмата на двата основни канала на Българската национална телевизия -

...
Програмата на двата основни канала на Българската национална телевизия -
Коментари Харесай

Ръководството на БНТ обсъжда промяна на програмата от април

Програмата на двата съществени канала на Българската национална телевизия - БНТ1 и БНТ2 най-вероятно ще бъде изменена от началото на април. До края на седмицата би трябвало да завърши разискването на другите разновидности на програмната скица, обявиха пред " Дневник " от пресцентъра на малкия екран.

В момента Управителния съвет дебатира какви ще са нововъведенията. Със сигурност предаването " Стани богат ", което дълги години беше част от програмата на Нова телевизия, ще тръгне по публичната медиа.

По информация на в. " Сега " предаването " Още от деня ", в което един от водещите е програмният шеф на Българска национална телевизия 1 Емил Кошлуков, ще продължава вместо 45 минути - половин час. За сметка на това осведомителната емисия " По света у нас " в 18 часа ще трае 30, а не 15 минути.

Една от другите обсъждани промени е каналът БНТ2 да стане единствено с културна и просветителна устременост и от програмата да отпаднат новинарските излъчвания и утринният блок.

Подобна концепция беше изразена от изпълнителния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров по време на чуването му пред Съвет за електронни медии през 2017 година. Тогава той съобщи, че би трябвало да има един главен, централен, политематичен канал и букет от други стратегии като БНТ1 би трябвало да остане този канал, а БНТ2 ще се концентрира върху просвета и обучение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР