Програмата МЕДИА в рамките на Творческа Европа е европейска история

...
Програмата МЕДИА в рамките на Творческа Европа е европейска история
Коментари Харесай

Мария Габриел: Амбицията ни с бъдещата програма МЕДИА е по-голяма видимост и конкурентоспособност на европейските творци и произведения

Програмата МЕДИА в границите на " Творческа Европа " е европейска история на триумфа, с която можем да се гордеем. Нейните необятно приети постижения са плодородна почва за политически триумф в настоящите договаряния за програмния интервал след 2020 година Защитавах концепцията за нарастване на бюджета на МЕДИА и получих поддръжката на Колегиума на комисарите. Въпреки актуалните бюджетни ограничавания, стратегия МЕДИА ще разполага с 1,2 милиарда евро, което е съвсем 30% нарастване спрямо сегашния й бюджет. Това разгласи българският еврокомисар Мария Габриел по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел на конференция в Европейската комисия по отношение на бъдещето на стратегия МЕДИА.

Тя осведоми още, че настоящите дейности по стратегия МЕДИА ще продължат и ще бъдат осъвременени. Стремежът й е по-добро разпространение на европейските творби в подтекста на засилена конкуренция, поощряване на конкурентоспособността на бранша и поддръжка за неотдавна изменената инструкция за аудиовизуалните медийни услуги.

По отношение на заетите в европейската креативна промишленост, които основават произведения за необятната аудитория, българският еврокомисар предлага те да бъдат подкрепени при поемането на опасности. Така те биха могли да усилят мащаба на своите действия, което от своя страна ще способства за конкурентоспособността на целия европейски аудиовизуален бранш.

" Животът на едно произведение не се свежда единствено до неговото основаване и финансиране. Популяризирането е все по-определящ фактор за неговия триумф. Ето за какво МЕДИА ще даде приоритет на тактиките за разпространяване и разпространение, създадени в обособените държави-членки ", очерта идващия приоритет Мария Габриел.

Тя акцентира още, че защото съединението прави силата, един от най-хубавите способи за поощряване на европейската креативна промишленост е работата в мрежа. МЕДИА ще насочи поддръжката си в тази посока. Мрежата Europa Cinemas, която е един от най-големите триумфи на програмата, ще бъде разширена географски. Могат да бъдат основани и нови мрежи в други браншове, като видео по поръчка или фестивали, за да се усили аудиторията на създателите.

Комисарят означи и основното значение от обединяването на европейските филми на едно място. " Каталогът на европейските филми, който предложих и който получи мощна поддръжка от креативната промишленост в Кан, ще бъде непрестанно допълван. По този метод ще се улесни появяването на нови стопански модели, позволяващи достъп до европейски творби, в това число тук-там, до които филмите не са достигнали до момента ", съобщи Мария Габриел.

Тя изрази убеденост, че може да разчита на съзаконодателите да бъдат също толкоз амбициозни във връзка с стратегия МЕДИА, тъй като в този момент се предопределя конкурентоспособността и високите достижения на европейския аудиовизуален бранш за идващите 10 години.

Не на последно място, по образеца на актуалната стратегия " Творческа Европа ", бъдещата ще включва междусекторен съставен елемент. Предвидени са ограничения за подкрепяне на интернационалния продан на опит и положителни практики.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР