Програма за шест месеца и след това вот на доверие

...
Програма за шест месеца и след това вот на доверие
Коментари Харесай

Механизмът на преговарящите за ново правителство: Програма за 6 месеца и после вот на доверие -

Програма за шест месеца и по-късно избор на доверие - това е механизмът, който се разисква от сътрудниците от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " при опита за сформиране на държавно управление в границите на 47-ия парламент, разгласи Атанас Атанасов от Демократична България пред Нова тв .

" По принцип избор на доверие би трябвало да се търси във всеки един миг, само че защото тук се прецизира интервал от 6 месеца с тези ограничения, по-късно би трябвало да последва нещо ", изясни той.

По думите му в случай че тази половин година се пропусне, ще последват доста съществени последствия за страната. Най-вече за парите от Европейския съюз по Плана за възобновяване и резистентност. Днес сътрудниците ще разискват промени в бранша на опазването на здравето.

" Условието за тези пари е да бъдат основани условия, при които да има действителен механизъм за битка с корупцията. Много е значимо КПКОНПИ да проработи, тъй като последната една година не сме чули да е свършила каквото и да е било ", разясни Атанасов.

Той добави, че като виновна политическа мощ Демократична България ще направи всичко належащо да не се стига до избори, в случай че президентът реши да им връчи мандата и при положение, че " Продължаваме промяната " не успее.

Атанасов бе безапелационен, че специфичните служби би трябвало да бъдат политически неутрални. Генералът разяснява изявление на Ивайло Мирчев, че Държавната организация " Разузнаване " и военното разузнаване не работят в полза на страната и че е нужна промяна в службите. 

" Имам терзание от следното нещо. Вчера видях, че Военното разузнаване обществено е реагирало на изявлението на господин Мирчев. Това е неприемливо. Не може специфичните служби да вземат участие в политическите боричкания в страната. Моето съмнение е, че това е поръчано от президентството и основава сериозен проблем за доверието в работата на службите. Руският шпионаж у нас е в разнообразни сфери и работи с разнообразни способи. Сигурен съм, че има такива, на които се заплаща. За да има задържани обаче, би трябвало да бъдат събрани годни доказателства ", бе безапелационен депутатът и съпредседател на Демократична България.

По мотив на ескпулсирането на 70 съветски дипломати Атанасов съобщи: " Някои от хората, които застанаха на позиция, че това е било вярно деяние, го направиха извънредно лицемерно. Държавите, които са членове на НАТО, би трябвало да подхващат съответни дейности за ограничение на съветското въздействие и секване на работата на съветския шпионаж ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР