Програма с 4 млн. бюджетМрежата от изследователи в научната област4

...
Програма с 4 млн. бюджетМрежата от изследователи в научната област4
Коментари Харесай

Правим хъб за преводачи в платформа „Българистика“

Програма с 4 млн. бюджет
Мрежата от откриватели в научната област

4 млн. лева ще отдели Министерството на образованието и науката за основаване на преводачески хъб за българисти и единна национална платформа “Българистика”. Това планува качената за публично разискване Национална стратегия “Развитие и одобряване на българистиката в чужбина”.

Целта е стимулирането на дейна мрежа от български откриватели и задгранични българисти, посредством която да се отговори на потребността от поддръжка на българистиката като научноизследователска област, акцентираща върху българския език и литература, българската история, изкуство, просвета и просвета (вкл. етнография и фолклор), написа в програмата.

Създаването на профилиран “преводачески хъб” (от/на български език и от/на непознати езици) и на единна национална платформа “Българистика” е посочено като приоритет. Те ще бъдат със свободен достъп. Порталът ще обезпечава настояща научна информация в региона на българистиката и опция за разискване на въпроси при преподаването и проучването на българския език и литература, история и просвета.
Програмата е ориентирана към Българска академия на науките, в партньорство със Софийския университет, Пловдивския и Великотърновския университет, както и Югозападния и Шуменския. Очаква се организациите - бенефициенти да създадат консорциум, който да движи програмата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР