Програма Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската

...
Програма Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската
Коментари Харесай

Национална кампания Първа работа

Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта с Националната акция #Първа работа. Кампанията е ориентирана към младежи до 29 година и има за цел да ги провокира да споделят своя опит, упования и очаквания за първата им работа. Основен сътрудник на ПРЧР в акцията е литературният план „ Пощенска кутия за приказки “. Чрез платформите на „ Пощенска кутия за приказки “ насочваме покана към младежи до 29-годишна възраст да опишат за своята първа работа, а форматът на текстовете оставяме на тяхното въображение – стихотворение, роман, есе, изявление за работа и други

От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес – [email protected], а по-късно жури ще селектира най-хубавите от тях, с цел да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито вземат участие журналистът Георги Милков, основателят на „ Пощенска кутия за приказки “ Гергана Турийска и представители на ПРЧР.

Вторият стадий от акцията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни персони от киното и театъра, музиката и публицистиката ще прочетат най-забавните и забавни истории, с което ще дадат по-голяма публичност на поставените от младежите проблеми. А „ сред редовете “ на прочетеното, известните персони ще споделят и своя персонален опит за одобряване в специалността.

График на събитията от акцията #Първа работа:

Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „ Стара Загора;

Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “;

Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „ Орфей “;

Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен спектакъл „ Владимир Трендафилов “;

Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;

Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;

София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР