Програма Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027 г.) е с двойно

...
Програма Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027 г.) е с двойно
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Над 740 000 души ще получат подкрепа по Програма „Развитие на човешките ресурси“

„ Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027 г.) е с двойно по-голям бюджет от 3,8 милиарда лева по отношение на предходния програмен интервал. В идващите години ще насочим тези средства към развиването на политиките в няколко предпочитани области – пазар на труда, младежка претовареност, обществено включване на уязвими групи и обществени нововъведения. Чрез осъществяването на финансираните ограничения се чака да бъдат подкрепени над 740 000 души “. Това разгласи министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров при представянето на Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027 г.) в София. Европейската стратегия беше оповестена по време на заключителното събитие от акцията #Първа работа, която се осъществя с финансовата поддръжка на Европейския обществен фонд и се организира в подтекста на Европейска година на младежта.

Очакванията са поддръжката по другите ограничения по програмата да доближи до всеки осми българин. Над 400 000 индивида ще бъдат включени в планове за поощряване на заетостта и развиването на умения. Социалното включване на хора от уязвими групи и хора с увреждания ще продължи да бъде приоритет на програмата. Към него са ориентирани над 1,3 милиарда лева Новият приоритет „ Социални нововъведения “ е  с бюджет от 20 млн. лева, с които ще се подтиква развиването на новаторски решения в обществената политика.

За „ Младежка претовареност “ са отделени 735 млн. лева Голяма част от тях ще бъдат ориентирани към младежи, които нито учат, нито работят. Очакванията са над 110 хиляди младежи да се включат в разнообразни планове в идващите седем години. 

„ Мярката „ Започвам работа “ е една от най-интересните схеми, които следва да започват. Освен младежи, работа по нея ще могат да стартират неактивни лица и хора в неравностойно състояние “, означи Лазар Лазаров. „ Предвидени са повече благоприятни условия за платени стажове, професионална подготовка, образования и поддръжка за започване на работа. Ще се употребяват както общоприетите услуги на Агенцията по заетостта, по този начин и нови – мобилни екипи, клубове за активиране, изнесени трудови тържища “, изясни министърът. 

По време на събитието той описа за провокациите в кариерното насочване и професионалното си развиване и прикани младежите да се възползват от многочислените благоприятни условия, които Програма „ Развитие на човешките запаси “ им дава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР