Програма Развитие на човешките ресурси (2021-2027) е официално одобрена от

...
Програма Развитие на човешките ресурси (2021-2027) е официално одобрена от
Коментари Харесай

Екипът на Георги Гьоков подготви програма за подкрепа на 740 хил. българи

Програма " Развитие на човешките запаси " (2021-2027) е публично утвърдена от Европейска комисия и е първата стратегия в България, която получи " зелена светлина " от Брюксел, съобщи Иван Кръстев от екипа на някогашния обществен министър Георги Гьоков. Бюджетът на програмата е в размер на повече от 3,8 милиарда лева, с които се чака да бъдат подкрепени над 740 000 души в България.

Чрез осъществяването й ще бъде предоставена поддръжка за развиване на работната мощ в България и превъзмогване на провокациите пред пазара на труда. В идващите 7 години ще бъдат осъществени ограничения, с които ще бъдат обезпечени повече благоприятни условия за повишение на квалификацията, знанията и уменията на заетите. Най-уязвимите групи в обществото - безработни, хора с увреждания, хора, живеещи в беднотия, деца, възрастни, представители на ромската общественост, ще получат поддръжка за пълноценно включване в икономическия и обществения живот на страната.

С парите ще бъде оказана поддръжка на уязвимите хора и техните фамилии. Ще бъдат създавани благоприятни условия за професионална реализация и ще бъде усъвършенстван достъпът им до качествени обществени и здравно-социални услуги, прецизира Кръстав. Социално-икономическата интеграция на хората в неравностойно състояние ще бъде насърчавана посредством увеличение обсега и качеството на предоставяните услуги. Планирано е идентифициране на самостоятелните потребности на всеки нуждаещ се и правене на профили с най-подходящите за съответния човек ограничения.

С бюджет от над 735 млн. лева ще бъдат осъществени ограничения за идентифициране, информиране и обосноваване на неактивни младежи, включване в претовареност, стажуване, чиракуване, образования и поддръжка при първа работа.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР