Програма от събития в сърцето на ГабровоОт 17 до 26

...
Програма от събития в сърцето на ГабровоОт 17 до 26
Коментари Харесай

17–26 юни: 10 дни култура в „Шести участък“ 

Програма от събития в сърцето на Габрово

От 17 до 26 юни 2022 година емблематичният габровски квартал „ Шести сектор “ ще бъде хазаин на разнородни креативен начинания. 10-дневната стратегия си слага за цел да покаже капацитета на мястото и да предизвика интерес измежду локалните поданици, туристите, бизнеса и културните организации.

Проявите ще започват на 17 юни (петък) от 16:00 часа пред Дечковата къща с работилница за изработка на цветя от беленица. Под вещото управление на аниматори от музей „ Етър “ деца и възрастни ще плетат с царевична шума. Работилницата ще бъде придружена от фотографска галерия „ Етнообектив “, отдадена на Еньовден. От 18:00 часа същия ден на крайречната улица „ Аврам Гачев “ ще бъде открита пътуващата галерия „ Устойчива мода и дизайн от страните на Вишеградската група “. Проектът на Унгарския културен институт показва положителни подходи за екологично произвеждане в стилната промишленост.

Студиото за документален спектакъл „ Вокс Попули “ (Vox Populli) взаимно с габровския трагичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ ще разиграят по калдъръмените улички „ Шест истории от Шести сектор “. „ Акцията “ ще се организира на 17, 18 и 22 юни от 19:00 до 20:00 часа, а искащите да се включат би трябвало да се запишат авансово посредством линка –.

От 18 до 26 юни в постройката на читалище „ Будителите 2017 “ (бившето Помощно учебно заведение до централния кооперативен пазар) просветителната платформа „ Ноу-Хау Шоу-Хау “ (Know-How Show-How) ще организира креативна работилница за създаване на градски мебели и дизайн обекти. Срокът за записване е до 12 юни посредством формуляр в интернет страницата –. Дневната ангажираност на участниците ще бъде от 10:00 до 16:00 часа.

На 24 юни от 14:00 до 17:00 часа в залата на РСО „ Централна Стара планина “ ще се организира работна среща за креативна смяна на „ Шести сектор “. Идеята е да се съберат оферти по създаването на 3-годишен проект за деяние за трансформацията на квартала.

Съботният 25 юни ще предложи избор от новаторски и завладяващи формати. Началото е в 11:00 часа пред Дечковата къща, където ще Ви чака екипът на Фондация „ Прочети София “ за книжовен маршрут в „ Шести сектор “. Бутиковият градски тур ще разкрие елементи от литературната ни история през най-разнородни ракурси. От 16:00 часа в Дома на хумора и сатирата ще се състои полемиката „ Устойчиви практики в дизайна и модата “ с присъединяване на студио Prasklo (Чехия) и Katalin Huszar (Унгария). Денят ще приключи с показване на резултатите от плана на „ НоПойнт Ателие “ (NoPoint Atelier) „ Въпрос в точния момент “ – работилница за направа и печатане на обществени плакати. Мястото е пред Туристическия информативен център, а часът – 18:00.

Всички събития от програмата „ 10 дни просвета в „ Шести сектор “ ще се проведат при вход свободен. Организатори на самодейността са Община Габрово и „ Студио Комплект “ – София в границите на план.

Следете настояща информация на и на, както и във фейсбук – и.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР