Програма на Българският Червен кръст за разширяване на ваксинационния обхват

...
Програма на Българският Червен кръст за разширяване на ваксинационния обхват
Коментари Харесай

Програма на БЧК за насърчаване на ваксинирането ще бъде финансирана с 3 млн. лв. от USAID

Програма на Българският Червен кръст за разширение на имунизационния обсег и подкрепяне на най-засегнатите общности от ковид е сспечелила финансиране в размер на над 3 000 000 лева от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП).

Реализирането на програмата има за цел разширение на имунизационния обсег и подкрепяне на най-засегнатите общности от вируса, като дейностите ще бъдат приспособени и съобразени с усложнената обстановка по отношение на спора в Украйна и нуждата от подкрепяне на нови уязвими общности.

В рамките на програмата ще бъдат обезпечени 5 мобилни имунизационни пункта. На 52 000 души от уязвими групи, наранени от Covid-19, ще бъдат предоставени персонални хигиенични пакети. 3 485 уязвими деца ще получат просветителни и креативен комплекти. Ще бъдат проведени промоции на здравето и здравни практики за ромски общности в страната взаимно с Националната мрежа на здравните посредници. Ще продължи поддръжката за опазване на психологичното здраве на нуждаещи се посредством 1500 безвъзмездни психо-социални съвещания от квалифицирани психолози посредством горещата телефонна линия на Контактния център на БЧК и посредством онлайн чат бот за даване на настояща и достоверна информация.

" Ваксинационното покритие в България не е на нужното равнище. Около 2 млн. души към момента не са се срещали с ковид, което значи, че не сме добре предпазени. Отпадането на ограниченията на този стадий е добра вест, само че не би трябвало да забравяме и не можем да бъдем спокойни, че епидемията отива към своя край и няма да се завърне още веднъж през есента. Вярваме, че посредством реализирането на тази виновна стратегия, Българският Червен кръст ще помогне на хиляди жители да изберат здравето пред страха и да се имунизират, както го направиха милиарди хора по света “, зяви проф. доктор Красимир Гигов, общоприет шеф на Български Червен кръст, при откриването на дейностите по програмата.

" Докато светът стартира да се възвръща от най-тежкия интервал на пандемията, би трябвало да останем бдителни и да продължим да пазим най-уязвимите сред нас от нова вълна от Covid-19 в България. Тази самодейност на Българския Червен кръст, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID), ще подкрепя непосредствено тези, които са в най-голяма потребност и ще продължи ефикасната работа, посредством която ще сложим завършек на тази пандемия. Заедно от ден на ден се приближаваме към успеха над Covid-19 “, сподели Н. Пр. госпожа Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати в България.

" Благодарим за поддръжката на USAID, благодарим за положителното съдействие с Български Червен кръст. За страдание, заплахата от COVID-19 не е отминала. От първи април не сме в изключителна епидемиологична конюнктура, само че коронавирусната зараза е тук “, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова. " Всяка заран през Единния информативен портал виждаме цифри от 85% до 100%, които отбелязват тези хора, които са изгубили борбата с Covid-19 и са били неимунизирани. Ние продължаваме да вършим всичко допустимо, взаимно с Български Червен кръст, да осигурим крепко население ", уточни тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР