Програма минимум - да имаме бюджет, най-важни определени закони и

...
Програма минимум - да имаме бюджет, най-важни определени закони и
Коментари Харесай

Бюджет и закони са програма минимум за Борисов, а правителство - програма максимум

Програма най-малко - да имаме бюджет, най-важни избрани закони и чак тогава да отиваме на избори и да се " почва изначало ". Така Бойко Борисов разказа проекта на ГЕРБ в договарянията, който се водят с ПП-ДБ на среща с деятели на партията, предавана онлайн на фейсбук профила на Борисов. Той изясни, че са значими законите за приемане на финансиране от Европейски Съюз по Плана за възобновяване и резистентност.

Борисов, който с водачите от обединението ПП-ДБ, сподели на актива си, че е останал с " усещането, че сме една партия " от общите цели сред двете обединения. На срещата в Народно заседание ГЕРБ-СДС още веднъж настоя двете обединения да сформират държавно управление дружно. От " Продължаваме промяната - Демократична България ", ( ПП-ДБ ) още веднъж споделиха, че няма да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска да види проектокабинета на ПП-ДБ, с цел да реши дали да ги поддържа. ПП-ДБ пък предложи двете обединения да разработят обща управническа стратегия, на която да стъпи бъдещо държавно управление.

" Да не останете с усещане, че към този момент не сме съперници или нещо се е трансформирало в твърдостта на двете партии ", посочи водачът на ГЕРБ пред съпартийците си. Борисов сподели няма прогрес по съставянето на държавно управление, има прогрес по управническата стратегия. Мисля, че сътрудниците към момента не са подготвени да отговорят на нашата диалогичност, добави Борисов. Ако до връчването на първия мандат ГЕРБ нямат отговори от ПП-ДБ, ще предложат кабинет на малцинството, стана ясно от думите на водача на партията.

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова сподели, че ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " са се договорили да внесат незабавно взаимно два законопроекта. Те са:

- за отбрана от домашното принуждение

- за основаване на сдружения с изменчив капитал.

Общо избраните от ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " като предпочитани законопроекти са към 30.

След тези две години единствено ексцентрично ръководство може да ни извади от сегашната рецесия, сподели водачът на ГЕРБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР