Проговориха още жертви на Фейсбук измамника Спас Василев, станал по-известен

...
Проговориха още жертви на Фейсбук измамника Спас Василев, станал по-известен
Коментари Харесай

Лъсна нова, скандална схема на измамника Спас от Кочериново

Проговориха още жертви на Facebook измамника Спас Василев, станал по-известен с подправената си идентичност Александър Николов. Сценарият този път обаче е друг - молба за помощ на пътя. Oпит за изявление със Спас Василев от Кочериново припомня на Станислав Георгиев, че също е бил негова жертва, оповестява bTV.

“Аз си припомних гласа му, тъй като той е по-специфичен, по-тънък. В момента, в който се обърнах към тв приемника и го видях, за мен беше ясно, че това е индивидът. Беше паркирал тук, паралелно на пътя, и се разхождаше с празна туба с бензин”, спомня си Станислав.

Спас и Станислав се сблъскват очи в в очи преди 3 години в столичния квартал „ Гоце Делчев”. Спас, съпроводен от възрастен мъж, изяснява, че е пристигнал незабавно в София с родителите си, с цел да закара майка му в болница. Но нямали пари за гориво да се приберат в родното им село Петково и моли за 20 лв. назаем.

В идващите седмици стартират връзка по телефона. „ Изглеждаха много обезпокоени. Прецених, че сумата не е толкоз огромна и даже да ме излъже, няма проблем, ще му ги дам. Той даде обещание, че ще ми ги върне”, споделя Станислав.

„ Започнаха едни смешни пояснения от рода на това, че през днешния ден банката е затворила или че ще вземе парите от млякото и на следващия ден ще ми ги изпрати. Лъжа след неистина. Възстановяване на парите нямаше. Нямаше да бъде проблем, в случай че бях единственият”, добавя пострадалият.

Измамният сюжет, в който се загатва още веднъж село Петково, се повтаря и пред други хора. След това те споделят в интернет.
 Още жертви на Спас от Кочериново
Снимка: btvnovinite.bg
По това време Спас към този момент е разгласен за търсене и гради интензивно подправения си имидж като Александър Николов. От ГДБОП събират още доказателства за измамите му.

По случая на Станислав следствие няма, тъй като той се отказал да подава тъжба.„ Все още идват потърпевши от тази незаконна активност и сътрудниците не престават да събират материалите по досъдебните производства”, изясни шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР