Прогнозната цена на природния газ за октомври е 269,29 лева

...
Прогнозната цена на природния газ за октомври е 269,29 лева
Коментари Харесай

Булгаргаз посочи прогнозната цена на газа за октомври

Прогнозната цена на природния газ за октомври е 269,29 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 137,69 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка. Това оповестиха от " Булгаргаз ".

Цената е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към днешна дата и при изискване, че интерконекторът Гърция-България ще бъде въведен в комерсиална употреба преди 1 октомври, прецизират от публичния снабдител.

За съпоставяне, цените на европейските газови пазари на 10 август за доставка през октомври са в подобен размер от 209 евро за мегаватчас, допълват от " Булгаргаз ".

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за октомври 2022 година ще бъде подадено в КЕВР на 1 октомври, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 септември, се показва още в известието.

Българска телеграфна агенция напомня, че публичният снабдител предложи цената на синьото гориво за август да стане 297,89 лв. за мегаватчас или с 60,01 % по-висока от настоящата за юли (186,17 лв. за мегаватчас).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР