Прогнозите за все по-стряскащи числа по отношение на новите случаи

...
Прогнозите за все по-стряскащи числа по отношение на новите случаи
Коментари Харесай

Нов тъжен рекорд: 12 399 заразени с коронавирус в България за денонощие

Прогнозите за все по-стряскащи цифри във връзка с новите случаи на ковид в България не престават да се оправдават. Нови „рекорди“ към този момент се слагат през няколко дни и последният от тях трансферира психическата граница от 12 000 новозаразени – през миналите 24 часа те са 12 399, демонстрират данните от Единния информативен портал.

Новите случаи са с 1 350 повече от тези в понеделник, макар че първият ден на седмицата обичайно носи по-впечатляваща статистика от останалите, евентуално тъй като в него стартират да влизат неотбелязани през уикенда случаи. С броя от последния ден доказаните случаи на коронавирусна болест в страната станаха общо 903 676.

Тестовете за ковид, направени през миналото денонощие в България, 43 981, са почти на равнището от понеделник, когато бяха към 45 хиляди. С новият брой открити случаи процентът на позитивните резултати към този момент е 28,19, което също е рекордна стойност.

Ако има нещо радостно в картината, обрисувана от статистиката, то е, че смъртността през последното денонощие е релативно ниска по съответствие с броя на новите случаи. Починалите са „само“ 73, само че при предходни талази е имало дни с двойно повече жертви при двойно по-нисък брой нови случаи, което може да се преглежда и като удостоверение, че новият вид Омикрон не е по този начин гибелен, както предшественика си Делта.

Дори и при тези релативно по-ниски стойности жертвите на ковид в България към този момент са 32 869 и без подозрение през идващите дни страната ще прекрачи и тъжната граница от 33 000 смъртни случаи.

Очаквано при огромния брой инфектирани през последните седмици от ден на ден пораства и общият брой на българите, които са прекарали сполучливо COVID-19 и те към този момент са 653 678.

Расте и броят на хората, които се намират под карантина. Към момента те са 115 181, а общо за целия интервал на пандемията те са били в България 2 224 176.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР