Прогнозите за икономическия растеж на България през 2019 г. и

...
Прогнозите за икономическия растеж на България през 2019 г. и
Коментари Харесай

Прогнозата на ЕК за българската икономика без промяна

Прогнозите за икономическия напредък на България през 2019 година и 2020 година остават непроменени – 3,3% и 3,4% надлежно. Инфлацията ще бъде 2,4% през тази и 1,7% през 2020 година Това се споделя в лятната икономическа прогноза на Европейската комисия.

През първото тримесечие на годината растежът в еврозоната бе по-голям от предстоящото заради редица краткотрайни фактори, като да вземем за пример меката зима и увеличението на продажбите на коли. Растежът бе благоприятстван също по този начин от ограниченията на фискалната политика, с помощта на които разполагаемият приход на семействата в редица страни членки набъбна, обобщава в. „ Монитор “.

Краткосрочните вероятности пред европейската стопанска система обаче са помрачени от външни фактори, в това число напреженията в международната търговия и забележителната политическа неустановеност. Тези фактори продължиха се отразяват негативно на доверието в индустриалния бранш, който е изложен в най-голяма степен на интернационалната търговия, като се чака това да докара до понижаване на вероятностите за напредък през останалата част от годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР