Прогнозите са, че енергийната криза с високите цени на енергоносителите,

...
Прогнозите са, че енергийната криза с високите цени на енергоносителите,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Прогнозите са, че високите цени на тока ще продължат в следващите 2-3 месеца

Прогнозите са, че енергийната рецесия с високите цени на енергоносителите, надлежно и на тока, а и на газа, като ценови параметри ще бъдат високи в идващите 2-3 месеца. От 1 декември до края на февруари ил по преценка до март да се вземат краткосрочни ограничения. Това съобщи министър председателят Стефан Янев в отговор на депутатски въпрос.

По отношение на компесаторните ограничения от страна на страната към небитовите консуматори на промишелния ток, Янев съобщи: ЩОт 47 сдружения, 46 са подписали контракти. Тези дни стартира изплащането на огромна част от компесаторните суми за октомври и до другата седмица ще бъдат направени изплащанията за сметките за ноември. Разчетите, които има в Министерството на енергетиката, демонстрират, че дребна част от сумите са изплатени, заради естественото закъснение на сметките и нуждата за тяхната обработка. Това ще се случи безусловно идната седмица ", разяснява Янев помощите за бизнеса във връзка с промишления ток.

Преди това министър-преседателят разяснява дали има смяна на българската позиция във връзка с евроинтеграцията на Северна Македония.

Няма смяна в позицията на България за Северна Македония. Медийният възторг на ръководители на непозната страна и медии не мисля, че би трябвало да го разясняваме в дълбочина в българския парламент, тъй като от тази естрада не можем да кажем на нашите сътрудници какво и по какъв начин да вършат.

" Но отношението ни към Северна Македония и Западните Балкани е непрекъсната и неизменима – те заслужават европейско бъдеще и България целеустремено е заявила и давала своя принос в подготовката на тези страни за европейски страни ", разяснява Янев.

" Нашите искания са, че Северна Македония не си извършват отговорностите ", съобщи той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР