Прогнозите на синоптиците за времето у нас започват да се

...
Прогнозите на синоптиците за времето у нас започват да се
Коментари Харесай

Градушка удари наш град* СНИМКИ

Прогнозите на синоптиците за времето у нас стартират да се сбъдват. Градушка с размерите на лешник удари „ Кулата “, Сандански.

Преди минути стана ясно, че едра градушка е паднала и в петричкото село Чучулигово.

На север времето също се намръщи. Тъмни облаци покриха небето край Русе. Очаква се там преваляванията да надминат 30-40 литра на квадратен метър.

Междувременно мощен вятър събори дърво върху къща в Хасково. Паднало дърво има и във Велико Търново. То се е стоварило върху пътя, а част от него върху паркиран автомобил, оповестяват поданици на остарялата столица.

Днес над страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-интензивни в следобедните часове и по здрач, като в Западна България количествата ще са обилни.

Ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Ще духа сдържан до мощен вятър и с него от вечерта ще стартира да нахлува леден въздух, тогава и преваляванията ще се усилят. От на следващия ден температурите стартират да падат.

От Министерството на околната среда и водите към този момент издадоха и предизвестие за рисково повишаване на равнището на към 18 реки в страната.





Снимки: Димитър Соколов, Мирослав Апостолов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР