Прогнозите на експертите обикновено ни помагат да се ориентираме по-добре

...
Прогнозите на експертите обикновено ни помагат да се ориентираме по-добре
Коментари Харесай

Най-несполучливите прогнози за 2022 г.

Прогнозите на специалистите нормално ни оказват помощ да се ориентираме по-добре в света към нас и ни приготвят за това какво следва да се случи в политиката, стопанската система и пазарите. Но от време на време действителността поема в непредвидена посока, а различен път прогнозите поначало стъпват на невъобразимо неправилни допускания. Затова от дистанцията на времето някои от тях звучат меко казано неуместно. По традиция Politico сформира лист с най-несполучливите прогнози за миналата година. Ето част от най-забележителните измежду тях, които останаха много надалеч от задачата:
FT: " Русия няма в действителност да нападне Украйна "
В края на 2021 година Бен Хол, редактор на английското издание Financial Times за Европа, отговори с изрично " не " на въпроса " Ще нападне ли Украйна? ". Според него пълномащабна инвазия би била прекомерно рискова за Москва и Путин по-добре би могъл да реализира задачите си да дестабилизира Украйна и да държи настрани НАТО, без да се въвлича в открит спор. Два месеца по-късно Кремъл нахлу в Украйна. Русия обаче даде обилни жертви, за което Хол се оказа прав.
Джо Байдън: Пикът на инфлацията е през декември 2021 година
По време на изявление за CNN през декември 2021 година американският президент Джо Байдън решително съобщи, че инфлацията ще отшуми " по-бързо, в сравнение с множеството хора си мислят ". " Мисля, че това е пикът на рецесията ", сподели тогава президентът.

В реалност в Съединени американски щати продължи да се повишава до юни 2022 година и едвам по-късно стартира гладко да се спуска. Към ноември предходната година индикаторът към момента беше над 7%, колкото и през заветния съгласно Байдън декември 2021 година
Реклама Републиканци: " Не алена вълна, а цунами "
Бившият вицепрезидент Майк Пенс, сенаторът от Тексас Тед Круз и редица други видни републиканци предвиждаха солидна алена вълна на. " Няма да забележим просто алена вълна, ще забележим алено цунами ", твърдеше Круз. Тези упования се споделяха и от доста анализатори и даже от милиардера Илън Мъск.

Републиканците фактически си върнаха контрола над Камарата на представителите, само че по всички индикатори резултатът им се оказа разочароващ. Демократите резервираха болшинството в Сената и завоюваха едно в допълнение място, като получиха поддръжка от " колебаещите се щати " Пенсилвания, Аризона, Мичиган и други. А предстоящата алена вълна по този начин и не се състоя.

Напълно противоположна, само че също толкоз несполучлива, беше " прогнозата " на Нанси Пелоси, че демократите " ще задържат Конгреса " и даже ще завоюват " повече места ".
" Bitcoin ще доближи 100 000 $ през 2022 година "
Това предсказване беше направено в самото начало на годината от президента на Ел Салвадор Найиб Букеле, гневен последовател на криптовалутата. По негова самодейност централноамериканската страна одобри, което може да изясни желанието му пазарите да са по-благосклонни към криптоактива.
Реклама
Биткойн стартира 2022 година от близо 48 хиляди $, само че вместо да върви нагоре, за година цената му се срина с 65%, като към края на 2022 година се движеше към 16.5 хиляди $ за токен.
Върховният съд няма да анулира правото на аборт в Съединени американски щати
В края на 2021 година ориста на правосъдното решение " Роу против Уейд ", което подсигурява, беше значително предизвестена, откакто консервативните съдии във Върховния съд към този момент имаха болшинство. И въпреки всичко анулацията на казус би била нещо извънредно за американската правосъдна система. Затова и неправилното предсказване на Карл Роув, политически консултант и някогашен заместник-началник на кабинета на Джордж Буш, наподобява ненапълно разбираемо. " Върховният съд доста ще отслаби решението " Роу против Уейд ", само че няма да го анулира изцяло ", написа той в публикация за The Wall Street Journal.

Тезата му, че " правото на аборт " е слоган на левите и носи " нищожно електорално преимущество " се оказа също толкоз надалеч от истината. на съда се трансформира в една от главните тематики на междинните избори и оказа помощ на демократите да реализират ненадейно добър резултат.
Сам Банкман-Фрийд: " Не мисля, че ще ме арестуват "
Това показа на 12 декември в Twitter. По-късно същия ден на Бахамските острови, откакто американската прокуратура повдигна обвинявания против него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР