Прогнозираната рецесия през 2022 година доведе до свиване на личните

...
Прогнозираната рецесия през 2022 година доведе до свиване на личните
Коментари Харесай

Българите наемат най-често Apple устройства, конзоли, дронове и фитнес уреди през изминалата година

Прогнозираната криза през 2022 година докара до стесняване на персоналните бюджети на потребителите. Според данни на Национален статистически институт, годишната инфлация за септември 2022 година по отношение на септември 2021 година е 18.7%, като най-голямо е нарастването на цените в сферите на обучение, жилища, вода, електрическа енергия, газ и други горива и хранителни артикули. Нарастващата криза е причина за търсене на различни решения в областта на заниманията - като наемането на техника, вместо обичайното закупуване.

Именно заради това услугата за наемане на техника, предлагана от StartUp компанията Addit.tech става все известна измежду консуматори през миналата година. Най-наеманите артикули са Apple устройствата, геймърските конзоли, дроновете - те са най-предпочитани за наем през топлите месеци, а фитнес продуктите (като пътеки за тичане, тренажори и велоергометри), са по-наемани през студените месеци.

Ани Бъчварова, един от съоснователите на компанията споделя: „ През миналата 2022 година виждаме голям растеж на запитвания за наем на електроника през нашата платформа. Щастливи сме, че от ден на ден българи избират да наемат, вместо да купуват. Отчитаме обстоятелството, че клиентите ни към този момент схващат услугата ни и изгодите от нея “.

С повишаването на световния електронен боклук на международно равнище, от ден на ден консуматори търсят метод да понижат персоналния си отпечатък в неподходящите предстоящи статистики - чака се, че до 2050 година той ще доближи 110 милиона тона.

В тази връзка през 2023 година се чака растеж на потребителите на фирмите за техника чартърен в международен мащаб, защото наемът на електроника е различен модел на ползване, ограничителен до най-малко отпадъците, подкрепящ кръговата­­ стопанска система и също по този начин даващ опция за предвидими, равни месечни заплащания, което единствено по себе си е огромен бонус в растящата финансово несигурна обстановка по света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР