Прогнозирам, че много скоро ще има бежанска вълна и от

...
Прогнозирам, че много скоро ще има бежанска вълна и от
Коментари Харесай

Министър Лорер във Варна: Чака ни бежанска вълна и от Русия

Прогнозирам, че доста скоро ще има бежанска вълна и от Русия поради тежката икономическа рецесия, която се задава там.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при откриването на Центъра за подпомагане на бежанци от Украйна в Двореца на културата и спорта във Варна.

По думите му огромна част от идващите от Украйна минават директно през България и не престават на юг, огромна част не стигат до страната, а остават в Румъния. А най-съществената част от бежанците влизат в Западна Европа през Полша.

" Основният път на бежанците е Русе - Добрич - Варна. Другата пътека е през София. На тези места организацията се оправя доста добре, не зная какво е в останалите обитаеми места в страната ", изясни той.

България има голяма потребност от работна ръка, тъй че всички хора от Украйна са добре пристигнали, акцентира Лорер.

Пристигащите ще получават сложна помощ в Центъра за подпомагане на бежанци от Украйна, който се намира в Двореца на културата и спорта във Варна. В него на денонощни смени работят към 20 доброволци. Осигурено е наличието на доктор.

Очаква се да проработи и пункт на имиграционните служби за облекчение на идващите. В Центъра се приема и складира и филантропичната помощ за бежанците. Всеки, който желае да помогне, може да го направи точно там. Помощи също се одобряват и в Украински дом.

Над 500 са пристигналите от Украйна, настанени във Варненска област, заяви регионалният шеф Благомир Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР