Прогнози за 300 000-350 000 случаи на грип на седмица,

...
Прогнози за 300 000-350 000 случаи на грип на седмица,
Коментари Харесай

Гърция се готви за грипна вълна, болниците са в готовност

Прогнози за 300 000-350 000 случаи на грип на седмица, направи професор Никос Цанакис. Той предизвести за мощна грипна вълна, която се чака да връхлети Гърция в близко бъдеще.

В същото време професорът акцентира, че няма място за суматоха, защото „ здравната система е тествана от предходната година, когато имахме по 70 000 случая ковид дневно “.

Относно неналичието на медикаменти, господин Цанакис означи, че в болничното заведение, в която работи, единственият установен до момента дефицит се отнася до парацетамол в инжекционна форма.

Относно настоящата обстановка във връзка с ковид, професорът по пулмология, отговори, че „ Ако прекарам някой от вирусите, които циркулират, на този стадий бих предпочел ковид “, ​​като изясни, че вирусите и случаите на грип са по-сериозни, защото предизвикват пневмония и предложи потреблението на маски за цялото население.

В същото време от Общогръцката фармацевтична асоциация сигнализират за дефицит на съществени медикаменти, като антитусиви, антибиотици за деца и сиропи с парацетамол, което е европейски проблем, който се дължи на страната производител Индия.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР