Прогнозата за северозападната част на Черно море остава стабилно благоприятна,

...
Прогнозата за северозападната част на Черно море остава стабилно благоприятна,
Коментари Харесай

МОСВ: Няма замърсяване в българската акватория на Черно море към 17 юли

Прогнозата за северозападната част на Черно море остава устойчиво удобна, като евентуалните замърсители циркулират в изключителната икономическа зона на Украйна. На сателитните изображения не се следи замърсяване в изключителната икономическа зона на България, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.


Последните данни от цифровото моделиране на Центъра за интегрирано ръководство и мониторинг на бреговата зона към ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ", както и сателитно наблюдаване, не демонстрират замърсяване на българската акватория с евентуални замърсители в резултат на случая.

Според данните няма терзания, свързани със зоните за къпане по българското Черноморие.

Басейнова дирекция " Черноморски регион " и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителна агенция по околна среда наблюдават ежеседмично положението на черноморските води в три спомагателни пункта в бреговата зона – Дуранкулак бряг, Шабла бряг и Калиакра бряг. Екоминистерството е в непрекъснат продан на информация с украинските, молдовските и румънските управляващи за евентуално замърсяване на водите в Черно море.

Министерството на околната среда и водите прави мониторинг и осведоми институциите, които носят отговорност за предварителната защита и отговора на откритите опасности. Актуална информация за резултатите от направените измервания се дава навреме на способените институции и обществеността./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР