Прогнозата за момента е първите средства по плана за възстановяване

...
Прогнозата за момента е първите средства по плана за възстановяване
Коментари Харесай

Лорер: Спирането на газа ще е последният инструмент за санкции срещу Русия

Прогнозата за момента е първите средства по проекта за възобновяване да дойдат у нас лятото, това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер

" А френският президент към този момент заприказва и за паневропейски проект за възобновяване след войната в Украйна , тъй че е доста евентуално да забележим в обозримо бъдеще още един проект за възстаноняване в Европа ", изясни Лорер. 

На въпрос дали е допустимо глобите върху Русия да окажат някакво въздействие върху България и бизнеса, министърът съобщи, че като цяло войната въздейства върху стопанските системи по непредвидени способи. 

" Спомняте си от близкото минало глобите против Югославия подействаха на българската стопанска система по непредвиден метод. Сакнциите против Русия също ще подействат на международната стопанска система. Единственото предугаждане, което се ангажирам самоуверено да направя, е, че те ще подтикват енергийния преход на цяла Европа, тъй като сега стана ясно, че взаимозависимост от съветски енергоизточници, било то нефт или газ, не може да има в обозримо бъдеще. Основният запас на евросъюза ще бъде ориентиран към относително бързото им заменяне ", сподели Лорер. 

Спирането на газа ще е последният инструмент за наказания против Русия, уточни още министърът. 

" Вече се приказва за прекъсване на съветския нефт, само че по света от него има задоволително. Газът е по-голям, само че даже и за него има разновидности. Това е общоевропейски проблем, който ще решим с целия Европейски Съюз ", добави той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР