Прогнозата за Димитровден е обещаваща като за начало на зимата,

...
Прогнозата за Димитровден е обещаваща като за начало на зимата,
Коментари Харесай

Топло, но облачно време на Димитровден

Прогнозата за Димитровден е обещаваща като за " начало на зимата ", съгласно нардното вярване:

Ще бъде топло с минимални температури сред 12° и 17°, в София – към 13°.
Преди обяд облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд основно в Южна България. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, само че в Източна България ще се задържи забележителна, тук-там с краткотрайни превалявания, в обособени региони и ще прегърми. Ще продължи да духа до сдържан югозападен вятър. Остава топло за края на октомври с оптимални температури сред 21° и 26°, в София – към 22°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология, представена от

В Пловдив и Асеновград ще има забележителна облачност, чакат се  валежи от дъжд. Минимални температури към 15 градуса, оптимални – 23 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намалява.
Над планините облачността преди обяд ще е забележителна тук-там с превалявания от дъжд. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието
облачността ще е по-често забележителна, тук-там с валежи от дъжд, след обяд в обособени региони е допустимо да прегърми. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 24 °. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 53 мин. и залязва в 18 ч. и 27 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 33 мин.
Луната в София залязва в 4 ч. и 38 мин. и изгрява в 17 ч. и 25 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР