Прогнозата за 2% ръст на икономиката се запазва, като тя

...
Прогнозата за 2% ръст на икономиката се запазва, като тя
Коментари Харесай

Министърът на икономиката призова студенти от Варна да останат в България

Прогнозата за 2% растеж на стопанската система се резервира, като тя беше доказана от последните данни, които бяха изнесени. Това заяви през днешния ден във Варна министърът на стопанската система и промишлеността.

По думите му упованията са да се резервира и капиталовият интерес към България.

Запазваме позитивизма, като отчитаме динамичността на международните пазари и това, че основни наши стопански сътрудници влизат в криза, уточни той и посочи, че това е една от аргументите страната ни да търси различни пазари, в това число и оттатък океана и в Азия.

Богданов, който се срещна с академичното управление, преподаватели и студенти на Икономическия университет във Варна, сподели, че за министерството е значимо да показа опита и аргументите, заради които студентите би трябвало да остават и да се развиват в България.

Той добави, че се дава опция на младежите да работят и в държавни предприятия, които имат голям капацитет, както и в структури на Министерството на стопанската система. Министърът разяснява, че младежите имат бъдеще в страната, тъй като България се развива в вярната посока, промишлеността ѝ работи, стопанската система ѝ занапред ще пораства.

Имаме потребност от тези хора, с цел да продължим този тренд, заключи Богданов, представен от Българска телеграфна агенция.

По късно през днешния ден министърът ще има работна среща с кмета на Варна Благомир Коцев и с ръководителя на Общинския съвет, на която ще разиска връщането на акциите на Пловдивския Панаир от Община Варна на страната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР