Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден ни се разминава,

...
Прогнозата от 70 хиляди заразени на ден ни се разминава,
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Прогнозата за 70 хиляди заразени на ден не се разминава

„ Прогнозата от 70 хиляди инфектирани дневно ни се разминава, тъй като направихме прогноза. Бяха взети ограничения. Все още има материал за вируса. Сметките, които сме създали дотук демонстрират, че имаме изболедували не повече от 2 милиона от Омикрон. “ Това сподели пред „ България он еър “ математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев. Той добави, че ще имаме нов пик.

„ Ще има отново повишаване след 10-15 дни. Зависи какво ще бъде държанието на държавното управление. Ако махнем " зеления документ " и децата тръгнат на учебно заведение, той ще с вдигне доста. Значи би трябвало да задържим избрани ограничения. Пак чакаме минимум 10 хиляди души инфектирани за ден. Омикрон елементарно се кара от множеството хора, само че има малко на брой, от които се кара мъчно. Ние имаме междинна смъртност 70-80 души дневно, която е доста огромна. Не мога да бъда оптимист. Трябва да ограничаваме броя на инфектираните. Ние имаме доста огромен брой на прикрито инфектирани. Като ограничаваме инфектираните и прикрито инфектираните, ние се оправяме и със смъртността “, разяснява проф. Кунчев.

Математикът обърна внимание, че би трябвало да се носят маски, тъй като са огромен ограничаващ фактор за разпространяването на вируса.

„ Затихване подсигурявам на 100% през май месец. През топлите месеци е обезпечено. Но преди този момент няма гаранция. Ако не се ограничаваме, ще поддържаме тези равнища на висок брой инфектирани. Младите хора би трябвало да са по-внимателни, когато поддържат връзка с възрастни хора. Сложете си маската. Носиш маска, с цел да не заразиш другите. Това е групово държание “, съобщи проф. Кунчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР