Прогнозата на синоптиците за бури и градушки в днешния празничен

...
Прогнозата на синоптиците за бури и градушки в днешния празничен
Коментари Харесай

Градушка помля градове и села от Предбалкана СНИМКИ

Прогнозата на синоптиците за стихии и градушки в днешния празничен ден се сбъдна. След бурята в Перник и София стихията удари на още редица места в Западна и Северна България, съобщи БГНЕС.

Силна градушка помля плевенското село Българене. На доста места в Плевенско и към град Левски има мощни стихии и градушки.

Смерч пък се образува в село Лесново, Софийско. Към 14 ч. поройни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии има съвсем в цяла Северна България. Най-силни са бурите в Троянско, Свищовско и Великотърновско. Температурите в страната са към 14-18 градуса, следва още да се намалят.

По данни към 15.00 часа най-значителното количество превалявания е регистрирано в Свищов- 17 л/кв.м. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 13 л/кв.м са измерени във Враца, а 8 л/кв.м в Сливен. В Плевен са регистрирани 7 л/кв.м, а в Благоевград и Велико Търново – 6 л/кв.м.







Тежка градушка опустоши и селата Одърне и Каменец, Плевенско. Снимки на стихията разгласиха в обществените мрежи Ирена Ангелова от Каменец и Диана Ганова от Одърне.















Източник: pik.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР