Прогнозата, която съм дал 2 седмици преди изборната кампания за

...
Прогнозата, която съм дал 2 седмици преди изборната кампания за
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов да не се сърди, искам да му помогна, защото го подвеждат

Прогнозата, която съм дал 2 седмици преди изборната акция за локалните избори, се препокри 100%. ГЕРБ е печелившият в тези избори, само че със съществено оттегляне от регионалните центрове, тъй като 6 са изгубени.

Българска социалистическа партия има съответният приръст, който те установяваха и той е реалност. И Движение за права и свободи бяха най-организираната партия, която си организираше изборите в смесените райони " Така ръководителят на Евро-антлантическия център за сигурност Цветан Цветанов разяснява резултатите от локалните избори пред bTV.

" Има избран боязън в партията (ГЕРБ) и не всеки може да изрази своето мнение. Когато няма разговор, се получават такива резултати. Страх от особеното мнение, което можеш да дадеш пред Изпълнителната комисия или пред хората, които взимат решения. Смятам, че министър председателят не би трябвало да се сърди, когато чува друго мнение. Аз желая да му оказа помощ в тази посока, тъй като бива подвеждан всекидневно от това, което му се оповестява ", изясни той.

" В София е с минус 3 общински съветници, само че ГЕРБ се явиха със Съюз на демократичните сили. Много е значимо да погледнеш тежестта на всеки един мандат, тъй като в регионалните центрове ГЕРБ прави оттегляне с минус 42 общински съветника. В София тежестта на един мандат е 4800 гласоподаватели ", сподели още някогашният зам.-председател на ГЕРБ.

" В София ние вършим оттегляне с 80 000 гласа. Не може да се сърдиш на тези хора, които не че харесват Мая Манолова - това е една доста мощна тревога, която би трябвало да свири в ГЕРБ, тъй като това е негативен избор. Ако имаше различен претендент на балотажа, нещата можеха да бъдат доста по-различни. Защото доста хора не излязоха да гласоподават, тъй като нямаха за кого да гласоподават. Не можем да виним столичани за това, което се случи. Ние би трябвало да търсим грешките в себе си. Аз това, което направих, е да подам оставката като зам.-председател на партията и да напусна Народното събрание заради справедливи аргументи. Но това е формалният мотив, който беше открит, има и други аргументи, които ме мотивираха да го направя. Но аз към момента съм редови член на партията и считам, че една демократична партия би трябвало да има спор ", добави Цветанов.

" Аз съм уверен, че в случай че министър председателят даде опция действителните членове да приказват там, където са установили това, което е като уязвимост, мисля, че нещата ще бъдат доста по-добри и няма да бъде по този начин подвеждан. Защото тук не би трябвало да се сърдим на премиера. На него му се дават едни числа, дават му се едни резултати и той споделя " Ами те са повече ", разяснява той.

" Аз сега приказвам с болежка, само че би трябвало да приказвам доста смирено. Аз не съм отхвърлен, самичък си потеглих. Аз бях индивидът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или желаеха да си тръгнат, или желаеха да вземат участие като самостоятелни претенденти в общинския съвет, изясни още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР